Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Spelmässa – testa framtidens dataspel!

      Datum 7 juni 12:00 - 8 juni 17:00
      Plats Den stora lokalen bredvid Stadium, Hertig Johans torg 4, Skövde

      Välkommen till spelmässa på Commerce! Möt startup-företag och studenter från Högskolan i Skövde som visar sina spel och spelprojekt. Vem vet – kanske är det nästa stora spelsuccé som visas upp?

      Mässan kommer innehålla spel skapade av studenter från Högskolan i Skövde eller av uppstartsbolag från Science Park Skövde och Sweden Game Arena. Det kommer finnas möjlighet att både testa spelen och prata med kreatörerna bakom.

      På mässan kommer det utöver dataspel också finnas ett antal analoga spel (brädspel och liknande) att testa. 

      Mässan är gratis och passar både barn, ungdomar och vuxna som är intresserade av spel och spelbranschen. Evenemanget är en del av evenemanget Junikalaset.

      Öppettider:

      Fredag 7 juni kl. 12-19
      Lördag 8 juni kl. 10-17

      Spelen:

      Treasure and Treachery

      Genre: Local Co-Op Adventure
      I detta förrädiska partyspel kan upp till fyra spelare arbeta tillsammans för att besegra andar och hinder och försöka hålla dem borta från den onde kungen. Men var medveten om, bara en av er kommer att kunna ta kronan för er själva!

      Missing Picture

      Genre: Detective Game
      En paranormal-detektiv undersöker försvinnandet av en grupp tonåriga vandrare i Värmland. Spelet innehåller skildringar av det övernaturliga men handlar också om död och våld.

      Spelet är ej lämpligt för barn.

      Crew of Two

      Genre: Local Co-op
      Crew of Two är ett co-op spel där du och en kompis spelar som Hastings och Augusta, två barn som är redo att uppleva livet som pirater. Sänk alla andra pirater och bli de rikaste piraterna på "The Killick Ocean".

      Skymning

      Genre: Bordsrollspel
      Skymning är ett analogt bordsrollspel med fokus på rollspelande. Spelet utspelar sig i en vilda västern där natten är 1000 år och dagen likaså. Den mörka natten är annalkande och med sig för den mystiska varelser, inspirerade av folktro, och hela världen kommer snart vändas upp och ner.

      Klimatspelet Mariestad

      Genre: Brädspel
      Klimatspelet Mariestad är ett strategiskt brädspel om att skapa en hållbar stad, där du tar rollen som en aktör i Mariestad och spelar projektkort för att få staden klimatneutral. Du måste se till att du har de pengar och kontakter och den forskning, som behövs för att ro iland alla projekten.

      KLUB Sagospelet Skaraborg

      Genre: Brädspel
      KLUB Sagospelet Skaraborg är utvecklat av studenter och forskare i samarbete med kulturarvspedagoger. Spelet går ut på att lösa tokiga uppdrag genom att berätta de smartaste och roligaste sagorna. Det finns två spellägen – samarbete eller tävling.

      Disco Demolition Knight

      Genre: Roguelite, bullet hell, action, music
      Du: discoälskaren! Molto Mezzo: den onde grannen som hatar disco! Bekämpa hans onda avkommor och rädda natten. Påverka musiken med ditt val av vapen och uppgraderingar, och maxa diskot! Kommer Molto någonsin att besegras? Det finns bara ett sätt att ta reda på det...

      The Final Escape

      Genre: Horror/puzzle
      Ett skräckspel ur förstapersons-perspektiv och som utspelar sig i 1970-talets USA. Spelet går ut på att rymma ur ett kusligt hus genom att lösa pussel och överlista en våldsam mördare.

      Spelet är ej lämpligt för barn.

      Kindled Blood

      Genre: Exploration action-adventure
      Efter att du blivit kidnappad av en ondskefull sekt vaknar du upp utan några minnen av vem du är. Utforska sektens bas för att ta reda på vad de gjorde mot dig och använd dina nyupptäckta krafter för att slå tillbaka mot dina kidnappare. Och när du väl tar dig ut…

      Spelet är ej lämpligt för barn.

      S.L.I.M.E.

      Genre: Puzzle platformer
      S.L.I.M.E handlar om en liten slime som finner sig själv i ett övergivet laboratorium. Var är alla och vad hände egentligen här? Utforska laboratoriet och lös de pussel och hinder du stöter på för att hitta din väg ut och upptäck vart alla tog vägen och vad som hände.

      Eurybia

      Genre: Horror, Puzzle
      Du vaknar upp på ett övergivet kryssningsfartyg. Utforska skeppet, lär dig om viktiga karaktärer genom lappar de lämnat kvar och lös deras pussel. Försök lista ut mysteriet kring varför alla passagerare försvann.

      Spelet är ej lämpligt för barn.

      BugBug - A Po-op Game

      Genre: 2-player couch co-op, top-down, family friendly, comedy
      Ett co-op-spel för två spelare där du måste kommunicera och arbeta tillsammans för att navigera den dyrbara dyngbollen till ett nytt hem. Övervinn de faror som väntar längs vägen genom att bemanna de olika stationerna som står till ditt förfogande.

      Teddy Tales

      Genre: platformer
      Spelet handlar om en förälder som läser en godnattsaga för sitt barn, men barnet är inte helt nöjd med vissa delar och kräver ibland ändringar som föräldern anpassar sig efter. Protagonisten är barnets favoritleksak, en teddybjörn, som spelaren styr utöver att även bygga delar av banan.

      Pangalactic Pizza Panic

      Genre: Chaos management
      Bra på multitasking? Kan du prestera under press? Lär dig att styra ett rymdskepp med bara en hand och undvik hinder som alien-fiskar och EPA-rymdskepp för att leverera pizza till galaxens alla hörn. Tygla kaoset och testa dina färdigheter som rymd-pizzabud i Pangalactic Pizza Panic!

      Echoes of Quets'tiqua

      Genre: Adventure/Card Game
      I detta spel så spelar du som en arkeolog som heter Atl. När han utforskar några övergivna ruiner stöter han på ett mysterium kopplat till korrupta monster. Det är upp till spelaren att samla på sig magiska kort för att besegra monstren och ta reda på vad som egentligen hände.

      Cyber Huntress

      Genre: Top down Action Game
      I en stad där lagen inte längre upprätthålls, måste en ung kvinna med hjälp av sin järnhandske strida sig igenom de otäcka gängen för att få sin hämnd. Med hjälp av biogas, magnetism och elektricitet rör sig spelaren genom staden.

      Roc

      Genre: Action Adventure
      Rädda din vän från den onda nekromantikern Affie när hon väcker döda till liv på en flytande ö och hotar att förstöra världen nedanför. Utforska grottor och ruiner för att hitta uppgraderingar och minnen, och lär dig om det förflutna för att rädda dina nyfunna vänner!

      Project Amica

      Genre: Boomer Shooter (FPS), Arcade
      Ett retro boomer shooter-spel som drivs av den gamla Doom-motorn (GZDoom) med livfulla färger och estetisk inspiration från spel som Mega Man och Sonic. Spelaren navigerar nivåer och deltar i strid mot diverse fiender som försöker stoppa spelaren från att ta sig vidare genom nivåerna.

      Little Geo-journalist

      Genre: 2D puzzle, educational game
      Du spelar som ett barn som ska samla inspiration till skoltidningen. Spelaren måste resa runt och lösa pussel för att kunna hitta inspiration och klara spelet. Målet är att sprida kunskap om hållbarhet och naturen och kulturen i Platåbergens Geopark och Vänerskärgården med Kinnekulle.

      Neon Ascent

      Genre: Platformer
      Beväpnad med bara ditt svärd och ditt hopp får du göra ditt bästa för att navigera i den oändligt uppåtstigande banan. Tävla i spelets lokala topp tio-lista för att skryta med dina poäng. Du kan inte ta dig härifrån men du kan alltid ta dig högre upp.

      Moonlaker

      Genre: Mysigt äventyrspel
      I det mysiga äventyrsspelet Moonlaker får du chansen att besöka byn Moonlaker som länge varit under effekten av en mystisk magi. Hjälp byborna med uppdrag, utforska den närliggande miljön och kanske till slut uppdaga vad som egentligen hände för 500 år sedan.

      Murk

      Genre: Horror FPS
      Nedstig i skräckens djup inom de mörka gränserna av ett labyrintavloppssystem. Navigera genom klaustrofobiska tunnlar och fuktiga kamrar. Med varje steg möter du svärmar av groteska insekter och andra hemska varelser som kämpar för överlevnad i de mardrömslika djupen.

      Garden Guardian

      Genre: Action Roguelike
      Garden Guardians är ett action-roguelike-spel med bondgårdstema. Action som såelgenre handlar om att ha ett stridssystem som kräver snabba val från spelaren. Roguelike-genren innebär att du kan klara spelet väldigt snabbt, men spelet är designat för att spelas om och om igen.

      Bitter Sweet

      Genre: Adventure RPG
      Bitter Sweet är ett 2,5D-rollspelsäventyr som utspelar sig i en magisk värld plågad av smaksjuka. Använd smak-alkemi när du jagar den hemliga umami-smaken och styr berättelsen, hantera strider, lös pussel och skapa föremål.

      Nine Realms of Yggdrasil

      Genre: Rougelite action RPG
      I Nine Realms of Yggdrasil spelar du som en vikingakrigare med målet att bli erkänd av Asagudarna. För att nå det målet ger sig krigaren ut för att slåss mot och besegra svärmar av gudarnas fiender i alla de nio världarna.

      Untitled Space Game

      Genre: FPS Rogue-like, Sci-fi
      Untitled Space Game är ett FPS där spelaren utforskar ett rymdskepp för att ta reda på vad som hänt med besättningen. Spelaren måste ta sig genom procedurellt genererade banor och strida mot utomjordingar för att lösa mysteriet.

      BuggyMess

      Genre: Rougelite
      Du rör dig igenom ett gigantiskt rymdskepp som har varit hem för ditt folk i århundraden, för att sätta stopp för det trasiga automatiserade försvarssystemet. Men för närvarande vimlar salarna och rummen av ryggradslösa djur vars enda mål är att skydda och attackera. Kan du nå ditt mål innan ditt folk blir utplånade?

      Evernaught: The Prince's Folly

      Genre: Real-time role-playing game
      Ett isometriskt realtids-RPG med fokus på samarbete mellan den spelarkontrollerade karaktären och hens datorkontrollerade kompanjoner, gjort av en soloutvecklare. Kontrollera prinsen Deon, vars kungadöme blev invaderat, medans han kämpar mot ett ont imperium för chansen att återta sin ära!

      Korinki

      Genre: Action adventure
      I action-adventure-spelet Korinki kan du kombinera resurser som du hittar i spelvärlden för att skapa unika vapen som kan användas mot fiender. Från fienderna får du nya resurser som du snabbt kan kombinera till nya vapen som passar dig. Utforska detta och den funktionella miljön i vår demo.

      Castle In The Crimson Lake

      Genre: Topdown Action- Adventure
      En ung pojke vaknar i den iskalla skogen utan något minne av vad som har hänt tidigare. Han känner hur en ny kraft föds – förmågan att använda och forma blod efter sin egen smak. Följ hans resa medan du kämpar mot monster i detta 2D-, hack and slash-äventyret.

      Project Shoreline

      Genre: Adventure
      Utforska, städa och återställ som en söt karaktär i detta mysiga städminiäventyr!

      Be my Guest

      Genre: Roguelike, RPG, Deck Building Game, Cooking
      I ett mystiskt skogslandskap, spela som Zhuo, en orädd ung jägare som kämpar mot monster. Använd delar från besegrade varelser för strid eller tillaga dem till rätter som kan buffa dig.

      Find or be Found

      Genre: Horror, fast-pace, memorization
      Du kan inte fly, men du kan fördröja döden. Hitta objekten och få mer tid, men när klockan slår noll kommer ljuset att försvinna och marionetten att vakna. Styrd av onaturliga krafter, kommer den vandra i samma korridorer som du. Du måste hitta eller bli hittad.

      Out of Hand

      Genre: Fast paced action party game
      Skjut, explodera, knuffa eller hugg dina motspelare i detta galna spel. Spela 2 - 8 spelare som alla har tappat sina armar i en olycka. Målet är att vara den sista som står upp. Nu är det upp till dig att använda din provisoriska mekaniska arm och föremålen som finns till hands för att eliminera dina tidigare vänner.

      Kill Vampires

      Genre: 2D Bullet Hell
      Du spelar som en vampyrjägare och din uppgift är att hämna din familj genom att slåss mot vampyrer på flera nivåer. På varje nivå hittar du uppgraderingar som gör dig starkare och som låser upp mer sätt att slåss på. På den sista nivån slåss du mot bossen – vampyrkungen.

      Ohmen: The First Actual AAA Game

      Genre: First person movement shooter
      Alla känner vi till AAA-spel men Ohmen är det första riktiga AAA spelet där du, spelaren, tar kontrollen av General Rey i hans strid mot den ondskefulla fjärrkontrollen Kaiser och hans armé av urladdade batterier, "The Uncharged". Trippelhoppa, glid och skjut din väg fram till seger!

      Kontakt

      Bitr. professor i medier, estetik och berättande

      Adjunkt i medier, estetik och berättande

      Kommunikatör

      Publicerad: 2024-02-28
      Senast ändrad: 2024-02-28
      Sidansvarig: webmaster@his.se