Mentorprogrammets tidigare träffar

Vid sidan av att mentorparen träffas enskilt så arrangeras också flera gemensamma träffar varje termin. Det är allt ifrån workshops och grupparbeten till föreläsningar med mera. Här kan du läsa om de gemensamma träffar som deltagarna i mentorprogrammet 2013 - 2014 och 2014-2015 hittills kunnat ta del av.

LÄSÅRET 2014 - 15

7 maj: Gemensam träff 2014/15 - Avslutning med mingel - Linking Games

Innan alla försvann åt olika håll träffades programdeltagarna under lättsamma former för att dela kunskaper, knyta kontakter och nätverka. Till sin hjälp hade adepter och mentorer det framgångsrika konceptet Linking Games, framtaget förra året av tidigare adepter och studenter på Högskolan i Skövde.
 
Kvällen avslutades med en summering av årets mentorprogram, diplomutdelning och tack till medverkande adepter och mentorer.

16 april: Karriärspecial för adepterna 2014/15

Snart dags för många av studenterna i mentorprogrammet att söka sommarjobb, eller jobb efter examen. Karriärspecialen gav adepterna att förbereda dig genom att lyssna till Mentorprogrammets egna jobbcoacher för att få deras tips kring karriär och att söka jobb!

24 mars: Gemensam träff 2014/15 - Säg vad du menar, och mena vad du säger

Hur når man ut med sitt budskap på bästa sätt? Och hur skapar man ett engagemang och förståelse för det man vill kommunicera? Jonna Nyberg, retorikkonsult från Retorikverkstaden i Skövde, guidade deltagarna genom presentationsteknikens olika delar. 

28 januari: Gemensam träff 2014/15 - Så förverkligar du dina idéer

Vilka verktyg kan man använda för att våga tro på sin idé, få gehör från andra och motivera sig att ta nästa steg? Jonas Hedin och Richard Andersson från Drivhuset Skaraborg genomförde en workshop speciellt för deltagarna i mentorprogrammet på temat kreativitet och företagsamhet.

27 november: Gemensam träff 2014/15 - Vilka är dina drivkrafer?

I en värld full av en ständigt ökande mängd information, kommunikation och valmöjligheter är det viktigt och berikande att stanna upp och reflektera – kanske genom att ställa sig frågorna ”vad vill jag och vad driver och engagerar mig?” 

Jonna Alfredsson och Mette Anthonsen, coacher från Career Service vid Handelshögskolan i Göteborg, uppmanade deltagarna att rita om kartan över sina arbetsliv genom att lära känna och kalibrera den inre kompassen. De varvade i denna workshop övningar med tankar kring det privata och det professionella livet.

14 oktober: Gemensam träff 2014/15- Framtidens arbetsplats

Under den gemensamma träffen diskuterades framtidens arbetsplats - hur den ser ut, vilka utmaningar som finns och de möjligtheter som kommer möta oss. Hur påverkas vi av varandra när vi möts och samverkar? Lotten Svensson, adjunkt i företagsekonomi på Högskolan i Skövde delade med sig av sin omvärldsspaning. 

30 september: Frukostmöte för mentorer 2014/15 - utveckla ditt mentorskap

Frukostmötet var riktat till mentorerna som deltar i årets upplaga av mentorprogrammet 2014 - 2015. Bjöd på frukostmingel och erfarenhetsutbyte med andra mentorer och inspiration i form av föredrag av Eva Idmark- Andersson som forskat om mentorskap.

18 september: Uppstart för mentorer och adepter 2014/15

Uppstartsträff för alla antagna mentorer och adepter. Uppstarten var en lyckad kväll där nätverkande och inspiration var nyckeln. 

10 september: Kick-off för nya adepter 2014/15

Ännu ett mentorår startades upp på med rekordmånga adepter under en kick-off för de anmälda studenterna. Kick-offen var en uppvärmning för studenterna då de fick användbara tips och nyttig information inför deras möte med en personlig mentor.

LÄSÅRET 2013 - 14

8 maj: Att prata inför andra, visst vågar du! 2013/14

Många tycker det är svårt att ställa sig upp och tala inför grupp. Catharina Wolcott, adjunkt på Högskolan i Skövde, lärde ut presentationsteknik och muntlig framställning.  Vid läsårets årets sista mentorträff visade Catharina hur adepter och mentorer kan omvandla eventuell nervositet till positiv energi.

10 april: Linking Game -
knyt kontakter, hjälp varandra & lös problem 2013/14


För första gången någonsin i Mentorprogrammet var det studenter som stod för idé och innehållet under en träff. Studenterna Josefina, Julia, Linn och Sandra bjöd in adepter och mentorer att spela det eget påhittade mingelspelet Linking Game  .

5 mars: Karriärspecial 2013/14

Terminen närmar sig sitt slut och sommarjobb eller jobb efter examen stundar för många i mentorprogrammet. Därför fick adepterna chansen att förbereda sig genom att träffa Mentorprogrammets egna jobbcoacher Marie Lindholm, bankchef på Nordea i Skövde, och Mikael Hansson, konsultchef Experis IT Skövde för att få deras "hemliga" tips kring karriär och att söka jobb!

Som komplement hade de två tidigare studenter, Johanna Ekblom från Skara kommuns HR-avdelning, och Joakim Karlsson på motsvarande avdelning på Skaraborgs Sjukhus i Skövde.

29 januari: Hur du skaffar dig ett minne i världsklass 2013/14

Jonas von Essen är nykorad världsmästare och rankad näst högst i världen genom tiderna i att komma ihåg. Hur gick det till och hur man själv förvandlar sig till en vandrande minnesmaskin berättade Skövde och Skaraborgs senaste världsstjärna denna eftermiddag.

26 november: Open Space 2014/15

Adepter och mentorer tog chansen att släppa loss kreativa krafter och diskutera hus vi, var och en och gemensamt, bäst tar tillvara de möjligheter mentorprogrammet ger. Processledare var Titti Walterum och Tove Wold Bremer.

17 oktober: Hur bra kan man bli? 2013/14

Olympiske mästaren Bernt Johansson, känd från SVT:s  "Mästarnas mästare", hälsostratreg och tidigare mentor, gav en inspirerande föreläsning kring vad kan man lära från idrotten när det gäller att sätta mål och lyckas klara av sånt som är svårt.

17 september: Uppstartsträff för mentorprogrammet 2013/14

Det rekordstora mentorprogrammet, med över 90 anmälda adepter och mentorer, presenterades för de ,mentorpar som hade möjlighet att delta. Vid uppstartsträffen fick de information, chansen att många och dessutom låta sig inspireras från ett gott exempel från förra årets program.

10 september: Kick-off för adepter 2013/14

Adepterna fick chansen att förbereda sig genom att träffa projektledarna och ställa massor av frågor och räta ut lika många frågetecken.

 

Mentorträff

Mentorträff