Folkhälsovetenskap: Smittskydd och vårdhygien - magisterprogram

Grattis till att du har blivit antagen till magisterprogrammet i folkhälsovetenskap inriktning Smittskydd och vårdhygien 60hp.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto. Därefter kan du registrera dig via www.his.se/studentportalen mellan den 28 december-10 januari 

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det viktigt att du meddelar detta till mig samt att du registrerar dig i tid via webben.

Programstart

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till terminsstarten tisdagen den 17 januari kl.9.00 - 17.00. Dagen är en heldag och startar kl.09.00 i sal G106. Den börjar med att vi programansvariga håller i en första programträff. Dagen fortsätter med en inspirationsföreläsning av Martin McKee, Professor of European Public Health, London School of Hygiene and Tropical Medicine, en av de främsta skolorna som utbildar i folkhälsovetenskap. Under eftermiddagen får du mer information som du behöver för dina studier, samt en introduktion till programmets första kurs.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats

Vad läser du

Magisterprogrammet omfattar två års distansstudier på halvfart (50%). Folkhälsovetenskap är programmets huvudområde. Du läser även kurser inom biomedicin. Observera att obligatoriska campusträffar på en eller två dagar ingår vid vissa kursers start/slut. Du kommer att få reda på dessa planerade datum i god tid.

Resultat och framtid

Programmet leder till en filosofie magisterexamen inom folkhälsovetenskap med inriktning smittskydd/vårdhygien. Efter avslutade och godkända kurser är du behörig att söka dig vidare till en masterutbildning inom folkhälsovetenskap och/eller forskarutbildning inom området vid lärosäten där sådan utbildning ges.

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna maila eller ringa oss, annars ses vi snart!

 

Kontakt Programansvarig