Sjuksköterskeprogrammet

Grattis till att du har blivit antagen till Sjuksköterskeprogrammet. Vårt främsta mål för Sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Skövde är att du ska få en utbildning som väl rustar dig för framtiden. Vi är övertygade om att du gör rätt i att satsa på en högskoleutbildning till sjuksköterska. Utbildningen ger dig en sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt en kandidatexamen i omvårdnad.

Registrering
Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto. Därefter kan du registrera dig via www.his.se/studentportalen mellan den 3 januari -10 januari 

Vid förhinder
Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det viktigt att du meddelar detta till mig samt att du registrerar dig i tid via webben.

Programstart

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till terminsstarten med ett gemensamt välkomnande och fika för alla nya programstudenter måndagen den 15 januari kl 9.30 - ca 10.00 i lokalen Insikten i forskningshuset Portalen.

Klockan 10.15 träffas Sjuksköterskeprogrammet i sal G110. Då håller vi programansvariga i en första programträff.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats

Vad läser du
Sjuksköterskeprogrammet omfattar tre års heltidsstudier. Omvårdnad är programmets huvudområde. Du läser även biomedicin och folkhälsovetenskap. Studierna är såväl teoretiska som praktiska (kliniska).

Resultat och framtid
Dina studieresultat kommer att vara betydelsefulla för din framtid. Vi hoppas att du under dina år här i Skövde kommer att trivas med dina studier till sjuksköterska. Med en sjuksköterskeexamen har du en bred arbetsmarknad att se fram emot, både nationellt och internationellt.

Har du frågor?
Undrar du något får du gärna maila eller ringa oss, annars ses vi snart!

 

Kontakt programansvarig