Välkommen till den Tekniska basutbildningen

Grattis till att blivit antagen till den Tekniska basutbildningen! Förhoppningsvis är basutbildningen det första steget till din framtida karriär. Vårt mål är att ge dig den kunskap du behöver för dina kommande studier och att förbereda dig på hur det är att studera på en högskola.

Programstart

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till terminsstarten med ett gemensamt välkomnande och fika för alla nya programstudenter måndagen den 15 januari kl 9.30 - ca 10.00 i lokalen Insikten i forskningshuset Portalen.

Du som har blivit antagen på distansprogrammet är också välkommen vid programträffen. Ytterligare information kring obligatoriska campusträffar till kurstillfällena skickas ut på mejl vid terminstarten.

10.15-12:00 samlas vi sedan i G109 för en första programträff. Där kommer du att få träffa dina nya studiekamrater och vi går igenom hur din tid här på Högskolan i Skövde kommer att se ut. Många brukar ha frågor om vad som händer efter basutbildningen och detta är ett bra tillfälle att ställa dem på. Vi återsamlas i salen 13:15-14:00.

Du som har blivit antagen på distansprogrammet är också välkommen vid programträffen. Ytterligare information kring obligatoriska campus träffar till kurstillfällena skickas ut på mejl vid terminstarten.  

Registrering 

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto. Därefter kan du registrera dig via www.his.se/studentportalen mellan den 3 januari -10 januari.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det viktigt att du meddelar detta till någon av oss samt att du registrerar dig i tid via webben.

Kurslitteratur

Redan v. 3 drar kurserna Fysik 1 och Förberedande matematik igång och för att du ska kunna vara med direkt rekommenderar jag dig att skaffa kurslitteraturen till de kurserna redan nu. Nedan ser du en litteraturlista på de böcker vi kommer att använda oss av.

Fysik
Ergo Fysik 1, Liber (2011) Jan Pålsgård, Göran Kvist, Klas Nilson. ISBN: 9789147085538

Ergo Fysik 2, Liber (2012) Jan Pålsgård, Göran Kvist, Klas Nilson. ISBN: 9789147106721

Förberedande matematik och Matematik 3
Matematik 5000 Kurs 3c Blå Basåret Lärobok. (2014) Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne. ISBN 9789127430105.

Kemi
Gymnasiekemi 1, Liber (2012) Stig Andersson, Lennart Jörnland, Birgitta Rosén, Lars Rydén, Artur Sonesson. ISBN: 9789147085576.

Formelsamling (andra gymnasietabeller går också bra att använda)
Formler & tabeller i fysik, matematik & kemi för gymnasieskolan, Konvergenta (2013) Per Uno Ekholm, Lars Fraenkel, Sven Hörbeck. ISBN: 9789197370882

Obligatoriska träffar

En naturvetenskaplig utbildning innebär både teori och praktik. Förutom den första programträffen är även de praktiska momenten obligatoriska och dessa kommer du få mer information om vid kursstart.

Framtiden

Vi hoppas att du kommer få ett spännande halvår och du kommer förmodligen se världen med andra ögon som utbildad naturvetare. Vi hoppas på att vi ses till hösten igen fast då på något av våra ingenjörsprogram.

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna maila eller ringa oss, annars ses vi på programträffen!

 

Kontakt