Biomedicinprogrammet

Grattis till att blivit antagen till Biomedicinprogrammet och det första steget till din framtida karriär! Vi ska se till att din nyfikenhet för biomedicin växer sig större och att du utvecklas till att kunna lösa problem, tänka kritiskt och att känna dig hemma i labbet.


Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan 6 -19 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 19 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 3 september 2018 och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Tommy Borovac. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina gröna tröjor på campus

Klockan 10.15 ska du vara i hus A, sal A202, för att träffa mig och dina studiekamrater under en programträff.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats

Vad händer i höst?

Biomedicin är ett är brett område och dina två första kurser, Biovetenskapliga fallstudier samt Cellbiologi I, kommer att introducera dig till ämnet biomedicin och hur våra celler fungerar. I början av november kommer vi börja jobba med kemi för att få en bättre förståelse av vad som händer i våra celler och vilka naturlagar de måste leva efter.

Senare i utbildningen läser du mer om hur kroppen fungerar och vad det egentligen är som händer när man drabbas av olika sjukdomar. Att förstå hur detta fungerar är väldigt viktigt för att kunna utveckla en effektiv behandling.

Framtiden

Vi hoppas att du kommer få tre spännande år och du kommer förmodligen se världen med andra ögon som utbildad biomedicinare. Din utbildning kommer att ge dig många möjligheter och under din tid här har du möjlighet att rikta dig mot det som du brinner för, om det så är att forska för att förstå mer om våra sjukdomar eller att jobba med produktutveckling.

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna maila eller ringa mig, annars ses vi till hösten!

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig