Folkhälsovetenskapligt program

Vi är glada att kunna erbjuda dig en plats på Folkhälsovetenskapligt program vid Högskolan i Skövde! Det har varit ett stort intresse för vårt program med flera sökande till varje plats, något som gör oss extra glada eftersom ett stort intresse ger en bra grund för lyckosamma studier. Nedan följer information om saker som kan vara bra att veta inför din programstart.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan 6-19 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 19 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats. 

Programstart

Programmet introduceras med en campusdag då alla, oavsett studieort, är hjärtligt välkomna till Högskolan i Skövde. Denna campusdag är onsdagen den 5 september och vi träffas kl.10:00 för mingel, frukt och dryck utanför sal G109, sedan blir det programintroduktion kl. 10:15 i sal G109. 12:30-13:30 är det lunch och vi ses åter i G109 kl.13:30. Dagen avslutas 16:00.

Under dagen kommer du att få en introduktion till ämnet. Du kommer också få information om vad det innebär att vara distansstudent. 

Lärplattformen SCIO

SCIO är en samarbets- och lärplattform för både campus och distans. SCIO är ett webbaserat program, så du har stora möjligheter att arbeta varifrån du vill, allt du behöver är en Internetuppkopplad dator med webbläsare.

Beroende på vilken kurs du går kommer du att komma i kontakt med ett antal verktyg i SCIO så som forum, anslagstavla, kalender, wikis, bloggar, meddelanden, dokument och filer. Allt som finns lagrat i SCIO går att komma åt och är alltid tillgängligt från en Internet-ansluten dator. Alla inlägg och uppdateringar du gör i SCIO blir omedelbart tillgängliga för andra (behöriga) användare inom systemet.

Du kommer åt manualer och annan hjälp genom att gå in på http://www.his.se/scio

Om du har tekniska problem med SCIO kontakta helpdesk@his.se

Träffar på Campus Skövde

Vi vill göra dig uppmärksam på att vissa träffar endast kommer att ske på Campus Skövde. Det kan exempelvis vara temadagar med gästföreläsare, och vissa examinationsmoment såsom salstentamen. Mer information om detta kommer i god tid inför varje kurs.

Studentkåren

Är du intresserad av studentkåren och deras verksamhet? Läs mer på deras hemsida www.studentkaren.se/

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till mig. Hör gärna av dig via e-post i första hand.

Varmt välkomna till Högskolan i Skövde och Folkhälsovetenskapligt program

 

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig