User Experience Design

Grattis till att ha blivit antagen till vårt program Informationsteknologi – User Experience Design (UXD). Vi har utvecklat programmet för att göra dig så attraktiv på arbetsmarknaden som möjligt. Programmet baseras också på en modern pedagogik som en vad vi anser vara en optimal mix av teoretiska och praktiska moment.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen någon gång mellan den 6 - 19 augusti. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto, det gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 19 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 3 september 2018 och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Tommy Borovac. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina gröna tröjor på campus.

Klockan 10.15 ska du vara i hus A, sal A104, för att träffa mig och dina studiekamrater för en första programträff. Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det viktigt att du meddelar detta till mig samt att du registrerar dig i tid via webben. 

Utbildningen och framtiden

UXD-programmet förbereder dig väl för att arbeta som User Experience Designer (användbarhetsexpert eller interaktionsdesigner) och det finns en god arbetsmarknad för dig. När du är klar med utbildningen kan du jobba med utveckling av system och produkter där du bidrar genom applicera dina kunskaper och färdigheter inom design, informationsteknologi och kognition för att skapa bra användarupplevelser, vilket inkluderar bland annat effektiv och felfri interaktion med systemet/produkten.

Om du vill kan du redan nu beställa kursboken från den första kursen – Människans kognitiva förmågor och IT: Ware, C. (2008). Visual thinking for design. Burlington, MA: Morgan Kauf. ISBN 978-0-12-370896-0

Vill du veta mer om UX-världen redan nu kan du kolla in nedanstående länkar:

Frågor?

Är det något du undrar över nås jag lättast via epost men du får också gärna försöka nå mig per telefon, men annars syns vi den 3 september (och jag ska också tillägga att jag har semester 28 juni till 12 juli och då är jag troligen svår att få tag på).

Faddrarna

Under den första veckan finns faddrarna från årskurs 2 och 3 tillgängliga för att hjälpa dig i allt det praktiska vad gäller livet som student och de kan också berätta mer om programmet i övrigt.

Hedda Lundmark, UXD-student
Hedda Lundmark
(åk 2, UXD)
hedda.lundmark@telia.com

Santino Mariano, UXD-student
Santino Mariano
(åk 2, UXD)
b17sanma@student.his.se

 

Pontus Karlberg, student på User Experience Design-programmet.
Pontus Karlberg
(åk 2, UXD)
a16ponka@his.se

Facebookgrupp

Det finns en facebookgrupp för er som är antagna till UXD-programmet 2018. Gå gärna med i den!

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig