Välkommen till Studieverkstan!

Studieverkstan finns här för dig som student, som stöd för tankar och uppgifter du har som rör dina studier vid Högskolan i Skövdes kurser eller program. Behöver du vässa din formuleringsförmåga eller bolla idéer om hur du bäst genomför dina studier? I Studieverkstan kan du få hjälp med akademiskt skrivande, rapportmallar, datoranvändning med mera.

Läser du på distans eller på campus? På dagtid eller kvällstid? Ett helt program eller enstaka kurser? Är det första gången du pluggar eller har du god studievana? Oavsett svaret på de här frågorna så är Studieverkstan till för dig! 

I Studieverkstan finns en datapedagog tillgänglig på torsdagar. Då kan du få hjälp med datorhantering och tips om hur du använder din dator på ett mer effektivt sätt i dina studier.

Behöver du lära dig knep för att förbättra ditt språk? Vill du bli bättre på att skriva akademisk text? Eller vill du kanske öva upp din läshastighet?

Studieverkstan finns i två parallella versioner – en som finns i en lokal i samma byggnad som biblioteket på Högskolan i Skövde, och en som är webbaserad och som du ser framför dig just nu. Både i lokalen och här på webben är det tänkt att du som student skall kunna få hjälp med dina studier, under främst fyra olika teman:

Dessutom är tanken att andra insatser skall kunna skapas utifrån behov som dyker upp. Välkommen till Studieverkstan!

Studieverkstaden eller Studieverkstan? Läs mer om varför Studieverkstan har ett felstavat namn. 

Studieverkstan1

 Studieverkstan2

 

 

Studieverkstans öppettider:

Ordinarie bemanningstider:

Måndag och torsdag kl. 10:00-12:30 samt 13:15-16:30
Tisdag och onsdag kl. 13:00-16:30 

Datoranvändningsstöd:

Torsdag kl. 10:00-14:00

Kontakta oss

studieverkstan@his.se

Boka gärna tid hos oss. I mån av tid också drop-in.

Studieverkstans personal

  • Birgit Persson
    Adjunkt/Studiehandledare
  • Amira Boudagh
    Datapedagog
  • Bengt Eftring
    Handledare