Ny Studentportal

I början av november byter vi till en helt ny studentportal. Det innebär att du som student kommer ha tillgång till en mer modern portal efter bytet, men också att det blir en del störningar i funktionerna under perioden som vi byter.

När vi nu lanserar en ny Studentportal är den såklart mobilvänlig och du får bättre koll på dina resultat - vilka kurser är avklarade och vilka har du delar kvar på. 

Samtidigt kommer själva flytten, som hänger ihop med uppdateringen av studiedokumentationssystemet Ladok, att innebära en del störningar i funktioner som du använder. Till exempel stänger anmälan till tentor i några veckor - du behöver alltså anmäla dig till tentorna senast 21 oktober om du ska skriva tenta under perioden som systemet är stängt. Här har vi samlat informationen om vad du måste göra och när: 

Viktiga datum

Här får du en snabb överblick över när du behöver ha gjort klart det du behöver under perioden 22 oktober - 11 november (vecka 43-45), då systemen är stängda för både studenter och personal.

Informationen uppdateras löpande!

15 oktober

Registrering/omregistrering
Tänk på att registrera dig innan den 15 oktober

21 oktober

Tentamensanmälan
Har du tenta under perioden v44-45 måste du anmäla dig senast 21 oktober. För dig som har en tentamen mellan 29 oktober och 10 november gäller alltså inte att anmälan ska vara gjord sju dagar innan, utan du måste ha anmält dig senast den 21 oktober.

Intyg
Behöver du ett studieintyg måste du skriva/hämta ut det senast 21 oktober. Under perioden som systemen är stängda kommer varken studenter eller personal åt uppgifterna.

Resultat/Betyg
Resultat kan inte rapporteras in under 22 oktober-7 november. Det innebär att under den perioden kommer inga nya resultat att skickas till CSN. CSN är informerade om detta.

Examensbevis
Om du behöver ta ut examen kan du ansöka om examensbevis till och med 21 oktober. Efter det är rekommendationen att vänta tills Studentportalen öppnar igen. Det går att fylla i en pappersansökan under den här perioden. Inga examensbevis kan utfärdas under den tid som systemen är stängda.

Studieavbrott
Gör du ett studieavbrott under perioden som systemen är stängda kommer avbrottet att registreras i systemet när det öppnar upp igen.

22 oktober

Studentportalen och studiedokumentationssystemet Ladok stängs, även för personal på Högskolan.

5 - 12 november

Tidigast 5 november och senast 12 november ska de nya systemen vara på plats och tjänsterna öppna igen. Då kommer till exempel eventuella studieavbrott att registreras, vi kan börja behandla examensansökningar och du kan hämta ut studie- och registreringsintyg igen.

Funktionerna för att ansöka om examen, ta ut intyg och anmäla sig till tentamen hittar du då via nya Studentportalen, tillsammans med mycket annat!

Lärplattformen Scio

Lärplattformen Scio kommer att fungera som vanligt under tiden som Studentportalen är stängd. Logga in direkt i Scio för att komma till dina kurser.

Ditt personliga schema

Länken för ditt personliga schema, som finns i Studentportalen, kommer att fungera under perioden. Glöm inte att spara länken "Personligt schema" senast senast 21 oktober! Om du skulle missa det kan du söka ut schemat för de olika kurserna i schemasystemet Time Edit, men de visas då varje kurs för sig.

Varför byter vi Studentportal?

De här förändringarna genomförs därför att det nationella studiedokumentationsssytemet Ladok ska uppdateras. Ändringen genomförs på samtliga lärosäten, nu har turen kommit till Högskolan i Skövde.

Många av de funktioner som finns i Studentportalen, som att skriva ut intyg eller anmäla dig till tentamen, genereras via Ladok. Därför passar vi på att göra om Studentportalen samtidigt, när de här funktionerna ändå skulle vara stängda. När nya Studentportalen öppnar kommer det att vara enklare att få en samlad bild över dina avklarade och pågående kurser och de högskolepoäng du har klarat eller har kvar.

Studentportalen kommer så klart att få en uppdaterad design samtidigt, och vi samlar också generell information om studier där, så att du ska kunna hitta all information på ett ställe.

Vi jobbar för att den här förändringen ska innebära så lite problem som möjligt för dig som är student.

Sneakpeak på nya Studentportalen:

Mobilvy över "mina resultat" på nya Studentportalen

"Mina studier" - resultatvy i mobilversionen av nya Studentportalen

Startsidan på nya Studentportalen i datorversionen

Startsidan på nya Studentportalen i datorversionen