Läsa om en kurs - omregistrering

Förändrade rutiner kring omregistrering!

Du som vill läsa om en kurs du inte avslutat kan bli omregistrerad. Observera att du måste ha varit registrerad på kursen tidigare.  Ansökan om omregistrering gör du genom att kontakta kursansvarig, ange vilken kurs det gäller och vilken vecka den startar. Om du omregistreras skickas en bekräftelse till din studentmejl.  Om omregistreringen inte är möjlig meddelar kursansvarig detta.

Omregistreringar görs i mån av plats. Om kursen är fullbokad så att du inte kan omregistreras, har du alltid rätt att examinera.  För att examineras behöver du inte omregistreras. Skall du skriva en salstentamen anmäler du dig via Studentportalen eller Studentservice (mejl, tfn eller besök).

Du kan inte bli omregistrerad:

  • på en kurs som inte ges den aktuella terminen, här finner du kursutbudet.
  • på en kurs som är under avveckling. Om du är registrerad på en kurs som ska avvecklas erbjuds du tre tillfällen till examination. Beslutet om tider meddelas brevledes eller via Högskolan webbplats. Om kursen ersätts med annan, likvärdig, kurs som du vill läsa ska du söka fram kursen och anmäla dig via Antagning.se
  • om du redan är registrerad på mer än 45 hp. Du måste ansöka om utökat studieåtagande innan du söker om att bli omregistrerad/registrerad på ytterligare kurser.

 

 

Kontakt

Vid frågor rörande antagning - till program eller kurs, validering, registrering, studieuppehåll, dispens eller anstånd.

Vill du underlätta för oss?

När du kontaktar oss angående dina studier, skulle det underlätta mycket om du skriver ditt personnummer och vad du läser i mailet, så att vi slipper fråga en extra gång efter det.

Telefon: 0500-44 82 00
Telefontid måndag, tisdag och torsdag kl 10.00-11.30

Torsdagen den 1 mars har vi ingen telefontid.

E-post: antagning@his.se

E-post för utbytesstudenter: exchangestudent@his.se

E-post för internationella studenter: admission@his.se

Fax: 0500-44 80 99

Postadress:
Högskolan i Skövde
Antagningen
Box 408
541 28 Skövde