Inloggning utanför Högskolans nätverk

Databaser och tidskrifter styrs av IP-nummer och när du befinner dig utanför Högskolans nätverk behöver du därför logga in för att komma åt bibliotekets resurser.

Logga in för åtkomst

Utanför högskolans nätverk använder du dig av länken [Nå nn hemifrån] i tidskriftslistan och databaslistan. För att komma åt e-böcker från bibliotekskatalogen utanför nätverket använder du dig av länken [Logga in hemifrån=Remote login (Fulltext)]. Observera att vissa e-böcker även kräver inloggning inom högskolans nätverk.  Inloggningsuppgifter är samma användarnamn och lösenord som används till exempelvis Högskolans webbmejl. 

Problem med inloggning

Ibland händer det att användare som försöker logga in till bibliotekets resurser möts av en varning för att den aktuella webbplatsen använder ett certifikat som är ogiltigt eller att anslutningen inte är pålitlig. Högskolans anslutning är dock säker och det går bra att lägga till ett säkerhetsundantag för bibliotekets resurser. Varningar och tillvägagångssätt skiljer sig åt mellan olika webbläsare.

Om du kommer till en inloggningssida där du inte kommer vidare har du missat högskolans inloggning och kommit direkt till databasen. Om detta inträffar behöver du backa till en tidigare sida och klicka på inloggning hemifrån.

En del inloggnings- och åtkomstproblem kan ibland lösas med att testa en annan webbläsare.  

För att inloggning utanför nätverket ska fungera krävs att din webbläsare accepterar cookies. Mer om cookies på Högskolans webbplats.

Bild på en sökdator

Kontakt

E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060
Besöksadress: Högskolevägen 4

Högskolebiblioteket i Skövde
Box 408
541 28 Skövde

Bibliotekets öppettider

Måndag - torsdag kl. 08.00-20.00
Fredag kl. 08.00-17.00
Lördag kl. 10.00-16.00

Detaljerad information,
avvikande öppettider
.