Föredrag: Lars Ragnar Forssberg berättar om ”Fenomenet GW”

Evenemang,Öppna föreläsningar

Tid: 2018-04-24 19:00 - 20:30
Plats: Odeon, Skövde kulturhus

Skövde Humanistiska Förening har tisdagen den 24 april bjudit in författaren och journalisten Lars Ragnar Forssberg för att berätta om en annan författare, nämligen Leif GW Persson. Lars Ragnar Forssberg kom förra året ut med boken ”Fenomenet GW” som också ligger till grund för föreläsningen. Platsen är Odeon i Skövde kulturhus, tiden 19.00.

Varje vecka brukade en och en halv miljon svenskar bänkar sig framför tv-programmet "Veckans brott" för att se professor Leif GW Persson muttrande servera en av sina många oneliners. Han älskas av tittarna, som nu får slå på TV4 för att se och höra honom. Om det han säger är sant eller påhitt vet bara han själv. Leif GW Persson har blivit en man som målar bilden av sig själv utan att möta några invändningar.

I "Fenomenet GW” försöker Lars Ragnar Forssberg förstå inte bara människan GW utan framför allt hur han har kunnat bli den ikon han är idag. Inte sedan Astrid Lindgrens eller Tage Danielssons dagar har vi haft en person som sägs sitta inne med så många svar på så många frågor. Hur blev det så?

Men boken undersöker också Leif GW Perssons komplicerade förhållande till modern, hans strävan efter status och pengar, samt det faktum att han betraktar jakt som mord, men ändå fortsätter jaga. Lars Ragnar Forssberg säger att ”Fenomenet GW” inte är någon biografi utan en berättelse om en människa som saknar motstycke i svensk offentlighet.

Missa inte den här föreläsningen som Skövde Humanistiska Förening tvingats ställa in två gånger - tredje gången gillt!

Tid:
Tisdagen den 24 april klockan 19.00 i Odeon, Skövde Kulturhus.
Pris:
Inträde 50 kronor för medlemmar och 100 kronor för icke medlemmar.

Om du inte redan är medlem i Skövde Humanistiska Förening kan du bli det genom att sätta in medlemsavgiften 200 kronor på plusgiro 32 73 00-0.

Välkommen!

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical