Populärvetenskapligt café: Handens kunskap – ett kraftfullt verktyg för arkeologisk tolkning

Evenemang,Öppna föreläsningar,Högskolan i Skövde,Samverkan

Tid: 2017-05-03 19:00 - 21:00
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Ämnet arkeologi är redan idag en mångfacetterad vetenskap som främst bygger på tolkningar baserade på informationen från naturvetenskapliga, filosofiska och sociologiska kunskapsområden. Katarina Botwid, med rötterna i Skaraborg, är doktor i arkeologi vid Lunds universitet och föreläser vid det vårens sista populärvetenskapliga café. Onsdag 3 maj kl 19.00 på Högskolan i Skövde.

Katarina Botwid visar i sin forskning på hur kraftfullt ett verktyg som använder erfarenhetsbaserad expertis kan vara. Helt nya resultat kommer fram, som hantverkverksskickliga barn under bronsåldern, konstnärsmaterial från järnåldern och nytolkningar av arbetets gång.

Katarina Botwid har sina rötter i Skaraborg och är bland annat lärare vid Hellidens Folkhögskola i Tidaholm. 2016 blev hon doktor i arkeologi men är redan sedan 1997 yrkesverksam keramiker. Med en klar tvärvetenskaplig ansats har hennes forskning väckt intresse inom flera fält, både nationellt och internationellt.

Onsdagen den 3 maj kl 19.00. 
Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110

Fri entré. Fika finns att köpa från kl ca 18.00.

Ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs senioruniversitet. 

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Pop cafe vt 2017
Katarina Botwid, med rötterna i Skaraborg, är doktor i arkeologi på Lunds universitet. Hon föreläser vid vårens sista populärvetenskapliga café. Det handlar om handens kunskap - ett kraftfullt verktyg för arkeologisk tolkning. Onsdag 3 maj kl 19.00 på Högskolan i Skövde.(© Henning Cedmar Brandstedt)

Kontakt