Festligt välkomnande av nya studenter

2015-08-27

Med traditionsenlig pompa och ståt välkomnas 1600 studenter på måndag morgon till Högskolan i Skövde. Hela campus kläs i färger och de nya studenterna möts av introduktionsveckor fyllda med aktiviteter och festligheter som stand-up, studentmässa, flottrace, kortege och mycket annat.

Den första veckan för de nya studenterna vid Högskolan handlar till stor del om att lära känna sina klasskamrater och sitt lärosäte.

- Vi vill bekräfta att studenterna gjort rätt i att välja just Högskolan i Skövde. Det handlar om att de ska känna sig välkomna, trygga, få relevant information och få en positiv känsla inför studierna samtidigt som de ska ha roligt tillsammans. En stor hjälp i detta är våra 200 härliga faddrar som tar hand om de nya den här inledande tiden. Faddrarna är ett slags "studentguider" som hjälper de nya att orientera sig i studentlivet och ser till så att alla hittar en plats i gemenskapen, säger Christina Johansson, introduktionsansvarig på Högskolan i Skövde.

- Ihop med våra programansvariga och övrig personal på Högskolan lägger faddrarna en bra grund för att de nya studenternas studiestart ska bli så smidig som möjligt, fortsätter Christina.

Välfyllt schema

Från måndag till fredag finns ett fullmatat program med saker som välkomnande, programträffar, studentmässa, utomhusbio, aktiviteter med kåren och mycket annat.

- Introduktionen planeras och förbereds ett halvår i förväg och vi är många olika parter som är involverade. Studentkåren och dess föreningar tar ett stort ansvar och har tillsammans med faddrarna skapat ett välfyllt schema för veckorna, säger Christina Johansson.

Skövde kommun är också en viktig part som vill hälsa de nya studenterna välkomna hit.

- Det är glädjande att Skövde kommun, även i år, bjuder de nya studenter på biljetter till Matfestivalen så de får ett gott smakprov av vad Skövde erbjuder i matväg, fortsätter Christina Johansson.

Rivstart på höstterminen

För Högskolan i Skövde är introduktionen en stor händelse under året.

- För mig är starten på introduktionen en av de roligaste dagarna på året. Eftersom miljön här på Högskolan i Skövde är öppen och präglas av omtanke smittar de nya studenternas nyfikenhet av sig på hela lärosätet. Introduktionen blir därför ett slags rivstart på höstterminen för både studenter och medarbetare, säger Lena Mårtensson, prorektor på Högskolan i Skövde.

flagga välkommen

Kontakt