Studentmeddelanden

Här samlar vi nyheter som är riktade till dig som student hos oss.

Prenumerera

Ursäkta röran, vi bygger om på campus

2018-08-16

Inom kort inleds ombyggnationsarbetet på Högskolevägen, infartsvägen från Mariestadsvägen till högskolan. Vid Hus E byggs en ny entré – och hela infartsvägen får en ny stenläggning, istället för asfalt, och blir gångfartsområde där gångare har företräde. Dessutom blir det en torgmiljö framför Hus G-entrén.


Dags för omtenta?

2018-08-07

Snart inledes omtentaperioden, och det är hög tid att anmäla sig. Sista anmälningsdag är alltid sju dagar innan tentamenstillfället.


Theresa studerade psykisk ohälsa på Sri Lanka

2018-05-29

Varje år skriver några av Högskolans studenter sina examensarbeten i utvecklingsland, genom Minor Field Studies (MFS), ett Sida-finansierat stipendium. En av dem är Theresa Skaf. Hon åkte till Sri Lanka för att förstå varför landet har högst andel självmord i världen. I resväskan på vägen packade hon ner slutsatser – och också upplevelser som är de mest spännande hon någonsin varit med om.


Så arbetar Högskolan i Skövde enligt nya dataskyddsförordningen

2018-05-23

På fredag börjar den nya dataskyddsförordningen, GDPR, att gälla. Syftet med förordningen är att på olika sätt stärka den personliga integriteten. På Högskolans webbplats finns nu därför utökade uppgifter om hur vi hanterar dina personuppgifter och dina rättigheter publicerade.


Bli studentmentor

2018-05-21

Har du koll på dina studier och tid över att hjälpa någon annan? Anmäl ditt intresse för uppdraget som studentmentor nu.


Praktikant till Svenska Handelskammaren i Kina

2018-04-13

Svenska handelskammarens kontor i Beijing och Shanghai söker varsin praktikant till hösten 2018. Studenter som brinner för internationella affärsrelationer och har en talang för kommunikation kan söka senast 7 maj.


Genomgång av TorTalk talsyntes

2018-04-06

Högskolan har bytt talsyntes. Talsyntesen finns på tentamensdatorer, på datorer i Studieverkstan och i Resursrummet. Ny talsyntes är TorTalk.


Avslutningshögtid och vårbal

2018-03-26

Fredagen den 18 maj 2018 är du som avgångsstudent inbjuden till en avslutningshögtid på Högskolan i Skövde. Senare på kvällen anordnar Studentkåren en vårbal.


Sök stipendier

2018-03-23

Dryga ut ekonomin med ett stipendium. På his.se/stipendier finns flera aktuella stipendier och uppsatstävlingar med 29 mars som sista ansökningsdag.


Livesändning Spelprojekt 1

2018-03-20

Se livesändningen från redovisningen av Spelprojekt 1 där våra dataspelsstudenter visar upp och pratar om de spel de skapat under 10 veckor.


Sök sommarkurs senast 15 mars

2018-03-12

Kommer du sakna doften av kurslitteratur eller sorlet innan föreläsningen, under sommaren? Då kan du söka en av våra sommarkurser, senast 15 mars på antagning.se.


Studentköket på våning 1 i G-huset avstängt

2018-03-11

Studentköket på första våningen i G-huset är avstängt efter att det uppstått rökutveckling i utrymmet.


Mässa: Internationella kvinnodagen

2018-03-07

Torsdagen den 8 mars, under den Internationella kvinnodagen gör Försvarsmakten, Polisen, Tullverket, Kriminalvården, sjukvården, Räddningstjänsten och Högskolan i Skövde gemensam sak. På förmiddagen kan du träffa representanter från alla organisationer på Högskolan - innan aktörerna är på Elins Esplanad mellan kl. 14 och 18.


NSA Hack Event 2018

2018-03-07

Anmäl ett lag till årets NSA Hack Event, senast 1 april. Tävlingen är ett samarbete mellan Högskolan i Skövde, företagen InExchange, ATEA och Silverspin. Med och hjälper till under eventet är Studentnätet vid Högskolan i Skövde (SHS).


Karriärmässan Framtid

2018-02-27

Tisdagen den 6 mars anordnas karriärmässan Framtid av Studentkåren. Det är en viktig mötesplats för studenter och arbetsliv. Här skapas kontakter, vare sig det gäller examensarbete, extrajobb eller arbete efter studierna. Missa inte chansen!


Sluta skjuta upp - börja plugga

2018-01-15

Brukar du skjuta upp studieuppgifter till sista minuten innan inlämning? Har du lätt för att kolla sociala medier, eller hitta andra undanflykter, istället för att plugga som du borde? Då har vi något som kan hjälpa dig!