Engelska och svenska språket

Vi erbjuder utbildningar i allt från presentationsteknik till skräddarsydda kurser i engelska och svenska språket. Här hittar ni potentiella upplägg samt kontaktuppgifter.

Engelska

Behöver ni förbättra era färdigheter i engelska i relation till yrkeslivet?

Högskolan i Skövde har möjlighet att skräddarsy kurser eller kortare utbildning i engelska utifrån de behov ditt företag/verksamhet eller organisation har. Intensiv vokabulärträning, situationsträning och ett innehåll som är speciellt inriktat mot den egna branschen/verksamheten kan ingå, alltefter deltagarnas egna önskemål och behov. Våra lärare har bland annat erfarenhet inom områden såsom allmän affärsengelska, teknisk engelska relaterad till bilbranschen, verkstadsindustrin, vården, energisektorn, redovisning och beskattning med mera. Ta chansen att finslipa era språkkunskaper med vår experthjälp. Omfattningen av utbildningen kan variera beroende på önskemål och kompetensbehov.

Ni kan även vända er direkt till engelsklärarna om ni har frågor:
catharina.wolcott@his.se
karin.axelsson@his.se
stefan.sonnerhed@his.se

Svenska

Det har blivit allt viktigare i arbetslivet att kunna formulera sig i tal och skrift. Vill du öka din kunskap om grundläggande muntlig och skriftlig kommunikation i yrkeslivet? Då är svenska språkets uppdragsutbildning något för dig.

Vill du förbättra din säkerhet och trygghet i att utföra mottagaranpassade muntliga presentationer, läs kursen Presentationsteknik i yrkeslivet. Här får du som deltagare grundläggande kunskaper om kommunikationens förutsättningar samt konkreta tips och råd för effektiva muntliga presentationer.

Vill du öka din kunskap om aktuella språkriktighetsfrågor och skrivregler i relation till vanliga genrer i yrkeslivet, läs kursen Språkriktighet och skrivregler i yrkeslivet.

Kurserna ger en snabborientering om effektiva muntliga presentationer och skrivande i yrkeslivet samt innehåller flera övningar där deltagarna ges möjlighet att diskutera och ge respons till varandra.

Bild på student

Kontakt

Uppdragssamordnare

Gunvi Broberg
gunvi.broberg@his.se
Telefon: 0500-448274