Välkommen till ForskarFredag

Fredagen den 30 september mellan kl.09:00-12:00 arrangerar vi ForskarFredag på Högskolan i Skövde. Alla är varmt välkomna att besöka vår Science Fair (utställning) i vår huvudentré i hus G. Som besökare får du följa med forskare in i avancerade upptäckter på ett nytt, lätt och lärorikt sätt. Ingen föranmälan behövs och det är gratis. Varmt välkommen!

 

På Science Fair presenterar Högskolan i år en rad olika aktiviteter, här är ett axplock:

Inom området biomedicin och molekylärbiologi kommer vi att visa upp den laborativa verksamheten där du som besökare bland annat kan få studera självlysande bananflugor, levandes cancerceller, extrahera DNA från bananer samt studera din genetiska profil utifrån saliv.

Inom området kognitiv neurovetenskap kommer vi att visa hur man kan mäta olika känslotillstånd, såsom rädsla, avsky, glädje och ilska, med hjälp av ett instrument som mäter så kallad hudkonduktans, eller mikrosvettningar på fingertopparna.

I området fysik kommer vi att med hjälp av vanliga prylar att demonstrera vardagliga fysikaliska principer på ett intressant, roande och lärorikt sätt och på så sätt hoppas vi kunna ge en djupare förståelse av hur vår omvärld fungerar.

Bild på ett mikroskop

Kontakt