Möt Elin Ytterberg

Elin Ytterberg hade länge velat jobba inom vården, med möjlighet att hjälpa människor. Därför passade Sjuksköterskeprogrammet henne perfekt.

Bild på Elin Ytterberg

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Jag tycker det är väldigt bra! Det är en relativt liten högskola vilket jag uppskattar väldigt mycket. Till skillnad från gymnasiet har du mer ansvar - men också mer frihet. Det är både skrämmande och skönt men jag tycker det är en fördel. Då kan du lägga upp skolarbetet lite som mer som du själv vill.

Varför valde du att plugga Sjuksköterskeprogrammet?

– Jag har varit inne på att jobba inom sjukvården sedan jag gick i sjuan på högstadiet vilket gjorde valet väldigt enkelt. Då ville jag bli barnmorska men med Sjuksköterskeprogrammet får jag en bred grund. Då kan bestämma för vad, och vart, jag ska jobba senare.

Vad jobbar du med om fem år?

– Då jobbar jag förhoppningsvis på en avdelning på Skaraborgs sjukhus i Skövde som sjuksköterska. Drömmen är att få jobba med barn, men vi får se. Vem vet; jag kanske även läser någon vidareutbildning om fem år.

Har du något tips till den som ska välja utbildningen?

– Om du är intresserad av att hjälpa människor så ska du absolut söka! I utbildningen kommer du ut på praktik väldigt snart vilket gör att du snabbt känner om det känns rätt eller inte.

Vad var största överraskningen med att vara student?

– Jag trodde att plugget skulle vara än jobbigare. Det är förstås mycket studerande, och det kommer ibland kännas jobbigt, men det är väldigt mycket kul både under och förhoppningsvis efter utbildningen.

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Elin om Sjuksköterskeprogrammet

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

sjukskoterskehjalte@his.se

Läs mer om programmet

Sjuksköterskeprogrammet