Möt Malin som pluggar User Experience Design

Malin Nordqvist läser årskurs två på programmet Informationsteknologi - User Experience Design, är 38 år och kommer ursprungligen från Skövde.

Bild på Malin Nordqvist

8 snabba frågor

Vad är det bästa med Skövde?

Att det finns det mesta här. En liten storstad. Inga långa avstånd, man kan cykla överallt. Finns både lantligt och storstadskänsla. Det är även lätt att transportera sig till större städer som Stockholm och Göteborg.

Varför valde du User Experience Design?

Jag valde programmet för att det verkade spännande och för att det innehåller både teoretiska och praktiska kurser samt att utbildningen ger ett yrke som har en väldigt bred marknad. Utbildningen ligger verkligen i tiden. Ett framtidsyrke med bra lön.

Vad jobbar du med om 5 år?

Jag arbetar förmodligen som UX-konsult alternativt chef över ett UX-team på ett större företag.

Beskriv ditt program med tre ord

Framtidstänkande, social interaktion, spännande.

Vad skulle du velat veta som ny student?

Hur mycket stöd du som student faktiskt har när du går på Högskolan i Skövde. Det finns hjälp att få både när det kommer till studierna i sig men även är det gäller studentlivet.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Välj en utbildning som verkar spännande men som har bred arbetsmarknad. Tänk innan på vilka typer av arbetstider du vill ha, vilken lön och var i landet du vill arbeta. LYSSNA INTE PÅ ANDRA. Om du är osäker är det toppen att kontakta en studievägledare på högskolan, då kan du få tips om vilka program som finns och vad som skulle passa dig utifrån dina personliga egenskaper.

Hur är det att plugga i Skövde? Och vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Det är jättebra! På en liten skola har man närmare kontakt med lärare och klasserna är inte så stora vilket bidrar till en bättre sammanhållning. Högskolan i Skövde är dessutom en social högskola med bra stämning.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Att det aldrig är för sent att studera. Det som har varit till min fördel i studierna är min tidigare arbets/livserfarenhet.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga om User Experience Design

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ vilka frågor du vill:

uxdhjalte@his.se

Läs mer om programmet:

User Experience Design