Möt William som pluggar Dataspelsutveckling - design

William Clifford, 22 år, kommer från Borås och läser dataspelsutveckling - design.

Bild på William Clifford

9 snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

Att plugga i Skövde är fantastiskt! Högskolan erbjuder en otrolig skara spetsutbildningar där man verkligen får känna att man hittat rätt. Dessutom är det ett engagerat lärosäte som verkligen värnar om studentens bästa. Staden har även tagit inspiration från Högskolans otroliga dragningskraft och blivit en stad för allt ifrån spel till hälso-coaching.

Något som är otroligt underskattat är att vi är en liten Högskola. Det innebär att skolan tar in dem som har det som krävs och att man samtidigt lär känna dessa. Hade det varit en större skola hade jag inte kunnat lära känna så många som jag gör nu. Allt på grund av att det inte finns samma bekvämlighet i det.

Varför valde du dataspelsutveckling - design?

Jag har alltid varit intresserad av datorspel. Men det var inte alltid för att spela för nöjes skull, utan för att veta vad som skulle kunna ändras. Jag fann snabbt min dröm i att bli spelutvecklare och när jag hittade designriktningen här på Högskolan i Skövde så sökte jag ögonaböj.

Den roligaste kursen du tagit vid Högskolan? 

Experimentell spelmekanik har fångat min kärlek. Det är en kurs som innefattar att man ska skapa ett antal spelprototyper med experimentella mekaniker för att se och utvärdera dess potential. Fantastiskt rolig då den innehåller så mycket praktiska moment och övningar.

Hur bor du?

Jag bor i studentlägenhet för tillfället. Med mina närmsta vänner bara två/tre dörrar ifrån mig finns det inte något mer attraktivt boendealternativ för mig personligen.

Vad gör du kvällar och helger?

På kvällar och helger varierar det väldigt mycket mellan allt ifrån plugg, till rollspel, till att arbeta på vårt kårhus som används som studentpub/nattklubb.

Vad jobbar du med om fem år?

Drömmen är att arbeta som speldesigner. Helst för ett eget företag där folk står nära varandra och spelen som utvecklas gör det av folk som vill spela dem själva.

Vad skulle du velat veta som ny student? 

Hur mycket kraft man, som student, har att arbeta tillsammans med lärare för att göra det bästa för ens egen utbildning. Detta är någonting som har visat sig mer och mer med tiden. Men det hade varit fantastiskt att veta direkt. Nu för tiden finns det till och med möjlighet att ringa en lärare och prata med dem om problem och lösningar, boka möten och försöka samarbeta mer med varandra än vad man kanske är van vid sedan tidigare skolgång.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

Jag visste knappt ens att Skövde var en stad, faktiskt! Sedan fick jag det rekommenderat av en gammal lärare att kolla in utbildningarna här, sen sa det vips och nu är jag här!

Vad var största överraskningen med att vara student? 

Som ny student var det väldigt chockande att se hur introduktionen, de första två veckorna på skolan, handlade mer om att göra de nya studenterna bekväma och få dem att uppleva staden istället för studierna. Ett bättre intro kunde jag inte haft, men att stå där och vara beredd på föreläsningar första dagen för att bli ”ivägdragen” på olika aktiviteter istället var som sagt väldigt chockande. En helt fantastisk upplevelse jag sent kommer glömma!

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga William om Dataspelsutveckling- design

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ dina frågor till:

dsudhjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Dataspelsutveckling- design