Möt Caroline som pluggar Dataspelsutveckling – grafik

Caroline Petri kommer från Stenungsund, är 24 år och läser tredje året på Dataspelsutveckling - grafik.

Bild på Caroline Petri8 snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

Riktigt nice! Staden är mysig (inte för liten) och det finns flera ställen att shoppa och hänga på. Att plugga här känns inte kvävande utan bara roligt. Innan jag flyttade hit hade jag aldrig satt en fot i Skövde. Och jag blev inte besviken när jag väl kom hit. Snarare positivt överraskad. 

Varför valde du att plugga Dataspelsutveckling grafik?

Jag har alltid varit grafisk lagd och spel har alltid funnits där som ett fritidsintresse. När jag är klar med min utbildning vill jag ha ett jobb där jag får utnyttja min grafiska sida men också jobba med människor med samma intressen.

Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?

Du lär dig mer än du någonsin gjort samtidigt som du har vansinnigt kul och hamnar i sociala sammanhang som du inte ens har kunnat drömma om. Du får så många kontakter och upplevelser att du känner att du verkligen lever. Studentlivet är något man inte ens kan föreställa sig och Högskolan i Skövde erbjuder dig en trevlig, trygg och rolig sådan.

Vad jobbar du med om 5 år?

SPEL! Jag kommer förhoppningsvis ha startat ett eget spelföretag med ett gäng vänner och revolutionerat världen med nice skräckspel. 

Vad gör du på kvällar/helger?

Pluggar och hänger med vänner jag träffat här eller tar en öl i Högskolans Klubb/bar. Spelar spel och festar.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Var inte skoltrött när du börjar. Välj inte utbildningen bara för att "göra ngt" innan du kommer på vad du vill göra. Visst är spel kul och det är nice att plugga med folk som också gör det, men det är en HÖGSKOLA vilket innebär SERIÖST PLUGG. Det är inte bara dans på rosor och göra spel. Välj utbildningen om det är något du faktiskt är intresserad av att jobba med efter utbildningen.

Vad är det bästa med Skövde?

Ingen skräckinjagande nollning. De äldre eleverna tar hand om en istället för att tracka ner på nya studenter. Miljön är vacker och inspirerande. Det finns allt man behöver och lite till. Staden ligger perfekt mellan Göteborg och Stockholm.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Ett så annorlunda liv att man inte ens kunnat föreställa sig det. En känsla av gemenskap och frihet samtidigt som tillhörighet och att man verkligen gör något med sitt liv.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Caroline om Dataspelsutveckling – grafik

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ vilka frågor du vill:
dsughjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Dataspelsutveckling - grafik