Möt Dorotea som pluggar till designingenjör

Dorotea Scepanovic är 21 år, kommer från Göteborg och läser tredje och sista året på Designingenjörsprogrammet.

Bild på Dorotea Scepanovic

8 snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

Att plugga i Skövde har varit en av mina roligaste upplevelser. Jag trivs väldigt bra här och har lärt känna väldigt mycket människor på mina 3 år. Det bästa med Skövde är nog Högskolan och studentlivet man får uppleva här. Sammanhållningen och stadens mysiga anda. Och det bästa med Högskolan är att den är i lagom storlek. Man känner sig hemma varje dag. Jag tycker också att högskolan har väldigt duktiga och inspirerande lärare.

Varför valde du Designingenjörsprogrammet?

Jag valde att plugga här i Skövde dels för att mitt program finns här och dels för att få uppleva ett riktigt studentliv. Att plugga till designingenjör har alltid varit en stor dröm och jag har alltid influerats av de områden som programmet faktiskt innefattar.

Vad jobbar du med om 5 år?

Om 5 år vill jag hamna i bil- eller lastbilsbranschen och arbeta inom produktutveckling. Eller hamna på ett företag som arbetar med att ta fram produkter för sjukhus eller för funktionshindrade där jag kan göra nytta och bidra med min kompetens.

Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?

De roligaste kurserna jag har tagit måste faktiskt vara de designrelaterade kurserna. En kurs gick ut på att ta fram en produkt åt ett företag. I vårt fall var det för ett medicintekniskt företag. Matematikkurserna var också en av de roligare kurserna då matten ligger mig varmt om hjärtat.

Hur bor du?

Jag bor i min lilla etta på 36 kvadratmeter och stortrivs. Mycket IKEA, lite trångt men väldigt mysigt! Typiskt studentboende!

Vad skulle du velat veta som ny student?

Som ny student vill man säkerligen veta upplägget på en högskola, hur det egentligen funkar gentemot gymnasiet. Det var en av de grejer jag tänkte mycket på. Faktiskt så är det inte så farligt som man kan tro. Så fort kurserna börjar dra igång, börjar man redan komma in i systemet. Det gäller främst att ta eget ansvar och att försöka finna sin egen studieteknik.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

Det enda jag visste om Skövde var att de hade en högskola, som i sin tur hade min utbildning.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Mycket ansvar men också mycket lärdom. Studentatmosfären är nog det roligaste jag upplevt.

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Dorotea om designingenjör

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ vilka frågor du vill:

designinghjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Designingenjörsprogrammet