Möt Julia som pluggar Informationsteknologi – business intelligence

Julia Vesterlund läser tredje året på Informationsteknologi – business intelligence och kommer ursprungligen från Vasa, Finland.

Bild på Julia Vesterlund

8 snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

Lugnt och trevligt. Campus, centrum, gym och mataffärer ligger centralt vilket gör att man varken behöver åka kollektivtrafik eller lägga tid på att ta sig dit. Bra sportanläggningar (flera olika gymkedjor, Skövde Arena), Billingen kan nyttjas både sommartid för löpning och vintertid för att åka skidor. Hinderbanan på regementet är gratis och perfekt för utomhusträning.

Hur bor du?

Studentlägenhet via Skövdebostäder.

Varför valde du att plugga Informationsteknologi – business intelligence

Det var inriktningen inom Business Intelligence (BI) som lockade mig allra mest. Programmet innehåller flera aktuella och viktiga kurser med fokus på specialisering inom BI. Jag rankade många BI-program i Sverige och valde därefter att läsa de kurser som utgör basen i programmet i Skövde.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Den största överraskningen var att jag började uppskatta tuffa moment - känslan efteråt är oslagbar. I början verkar det omöjligt att lära sig. Det känns helt enkelt för svårt men plötsligt är man klar, klokare än förut, och tycker att det inte alls var så farligt!  

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Nära kontakt med lärare, lätt att få kontakt med studenter och lärare från andra program, relativt snabba tentaresultat, kompakt campus.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Kolla igenom vilka kurser som ingår i programmet och fundera om du verkligen kommer att gilla att läsa dem. Fundera på vad du själv är duktig på och hur du kan använda det i utbildningen. Tänk även noga på vad du vill lära dig och varför du vill det. Är det för att du verkligen tycker att det låter intressant eller för att det är mycket hype kring ämnet just nu. Ställ dig dessutom genast i bostadskö till Skövde studentbostäder.

Vad är det bästa med Skövde?

Berget Billingen.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

Att Skövde låg nära Göteborg. Och att det är en mycket aktiv idrottsstad.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Julia om Informationsteknologi - Business Intelligence

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ vilka frågor du vill:
bihjalte@his.se

Läs mer om programmet 

Informationsteknologi - Business Intelligence, 180 hp