Möt Liselotte som pluggar Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi

Liselotte Wiklund pluggar sista året på Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi. Hon är 26 år och har de senaste åren bytt Östersund mot Skövde.

Bild på Liselotte Wiklund8 snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

För mig är Skövde perfekt. Det är ett ställe där jag känner ett lugn i mina studier. Högskolan har fräscha lokaler och man hittar alltid ett ställe att plugga på, även om skolan känns full av människor. Jag är tyvärr inte jätteaktiv i studentlivet i Skövde, då jag prioriterar mina studier och deadlines. Men jag har nära till aktiviteter som jag gillar att göra, så som att åka skateboard, springa i naturen och skidåkning på vintern. Dessutom går det snabbtåg till både Stockholm och Göteborg flera gånger om dagen. 

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Närheten med klassen och framförallt lärarna. Även att Högskolan i Skövde lägger ner mycket tid på att skolan ska vara fräsch, vilket jag inte tror att de större universiteten gör i samma mån. Nu har de precis börjat källsortera alla sopor, vilket är helt fantastiskt.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Hur mycket man klarar av. Att man klarar av att ta in så mycket information under kort tid och att man faktiskt klarar av tentorna. Men också att det faktiskt är roligt att studera, att man gärna lägger extra tid under kvällar och helger för att läsa på om intressanta ämnen. Även de otroligt fina människorna man träffar här. Jag har verkligen haft turen att träffa vänner för livet.

Varför valde du Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi?

Mitt program inkluderar två av de ämnen som jag är väldigt intresserad av. Vi får läsa om hjärnans funktioner och hur de påverkar vårt beteende, samt att vi får läsa om positiv psykologi där vi diskuterar människans välbefinnande. Dessutom får vi utöva det vi lär oss genom att ta emot egna klienter som vi coachar. 

Vad jobbar du med om 5 år?

Eftersom att min utbildning är väldigt bred och ger insikt i många olika branscher så har jag svårt att veta vad jag kommer jobba med. Det svänger från att bli forskare och studera kvinnors välmående under menstruation och graviditet till att jag funderar på att starta ett eget företag inom coachning. Jag vill coacha individer och anordna resor med inriktning mot extremsporter och välmående. Resorna ska dessutom ha inslag av meditation, gruppcoachning samt en aktivitet så som skidåkning/skateboard/surf. 

Hur bor du?

Jag bor i en helt fantastisk studentlägenhet precis vid skolan, med högt i tak och vackra fönster. 40kvm helt för mig själv, med riktigt kök och plats för att bjuda hem folk på middag. Lägenheten rymmer även all min skidutrustning och skateboards. Helt perfekt. 

Vad gör du på kvällar/helger?

Kanske världens mest tråkiga svar, men jag studerar ofta. Mitt program är tufft, vilket är bra! Jag vill lära mig och förstå allt, så därför lägger jag mer än gärna ner tid på att studera. Kanske låter lite konstigt men att plugga i E-huset på en söndagmorgon kan vara bästa tiden att plugga. I övrigt så umgås jag med min pojkvän (som bor i Göteborg) och umgås med vänner. Försöker få med folk ut i naturen här i Skövde, samt åker skateboard eller longboard. Jag jobbar även extra på en restaurang i stan. Och så älskar jag att laga mat, det är som min meditation under kvällarna.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

Ingenting, förutom att jag har två gamla skidsäsongskompisar som kommer härifrån. Jag fick googla på Skövde för att ens hitta de på kartan.

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Liselott om Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi 

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ vilka frågor du vill:

tpphjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi