Möt Michelle som pluggar Ekonomprogrammet - redovisning och revision

Michelle Kristoffersson är 23 år, kommer ursprungligen från Mariestad och läser tredje året på Ekonomprogrammet -redovisning och revision.

Bild på Michelle Kristoffersson5 snabba frågor

Varför valde du Ekonomprogrammet - redovisning och revision?

Efter examen uppfyller man revisorsnämndens krav för att bli auktoriserad revisor och eftersom jag i framtiden vill bli auktoriserad revisor kändes programmet rätt för mig. Programmet innehöll även mer juridik än ett vanligt ekonomprogram vilket jag tyckte var bra eftersom man får en större förståelse för hur ekonomi och juridik hänger ihop.

Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?

Beskattningsrätt. Det var en praktisk kurs där vi lärde oss hur inkomster beskattas. Det var en väldigt rolig kurs eftersom den är så tillämpningsbar även i privatlivet.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Eftersom campus är samlat på ett ställe, och inte utspritt över staden, är det nära till alla byggnader vilket är skönt om man ska ha föreläsning i en annan sal, inte har med sig matlåda, ska till biblioteket osv. Det ger också en nära kontakt med lärare eftersom vi är färre studenter.

Vad var största överraskningen med att vara student? 

Friheten att kunna lägga upp sin dag hur man tycker det passar. Studierna är ens eget ansvar och då väljer man själv om man vill vara ledig under veckan och kanske plugga på helgen istället eller om man trivs bättre med att plugga på kvällen (eller morgonen). Valet är ditt hur du vill lägga upp din vardag och dina studier.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Att välja något de tycker är roligt och intressant. Man ska trots allt läsa i minst tre år och väljer man något man tycker är kul så kommer man ha mycket roligare under studietiden.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Michelle om Ekonomprogrammet - redovisning och revision

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ vilka frågor du vill:

ekonomredhjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Ekonomprogrammet - redovisning och revision