Nätverks- och systemadministration, 180 hp

Grundläggande behörighet.

Kandidatexamen
Under bearbetning
Gamla utbildningsplaner

Det här är programmet för dig som vill arbeta med att bygga och underhålla IT-system och nätverk och kunna det senaste inom informationssäkerhet. Nätverks- och systemadministration är en utbildning som enligt senast utvärderingen från Universitetskanslersämbetet håller mycket hög kvalité. Här får du arbeta med den senaste och marknadsledande tekniken – vilket gör dig anställningsbar direkt efter examen.

Som student på Nätverks- och systemadministration får du en utbildning som är ledande i branschen, vi erbjuder Sveriges bredaste utbildning inom området med fokus på såväl systemadministration som nätverk och säkerhet. Att jobba med drift av IT-system är ett praktiskt och serviceinriktat arbete där du blir en nyckelperson på din arbetsplats.

Läs vad studenter, tidigare studenter och arbetsgivare säger om utbildningen

Det här läser du på programmet Nätverks- och systemadministration

Under din tid hos oss läser du främst kurser inom tre områden: informationssäkerhet, datakommunikation och systemadministration. Då vi vill vara säkra på att vår utbildning fångar kraven från näringslivet ingår certifiering som en naturlig del i flera av våra kurser och dessa ges av kvalificerade instruktörer. Vill du ta steget längre och certifiera dig ytterligare så är det möjligt då vi är ett certifierat Pearson VUE testcenter. Det innebär att du kan få certifieringar från bland annat Cisco Systems, Microsoft, VMware och RSA Security Testing.

Utbildningen är dessutom upplagd så att du smidigt kan välja att läsa din första termin det tredje året på något av våra partneruniversitet utomlands. I bilden nedan ser du vilka kurser som ingår i utbildningen.

Hur ser studierna ut på Nätverks- och systemadministration?

Högskolan i Skövde är en liten högskola och det är bra! Hos oss blir du inte bara en i mängden utan du kommer nära dina lärare och träffar dem under flera kurser.HT18


Klicka på bilden för att se kursutbudet för varje termin.

Då en stor del av utbildningen går ut på att dina lärare ger dig handledning i vårt labb kan du räkna med att lärarna lär känna dig och att du får en bra kontakt med både lärare och kurskamrater.

Utbildningen innehåller många praktiska moment och en hel del studietid ägnas åt att lösa uppgifter i vårt moderna labb. Genom detta arbetssätt blir du förberedd på att arbeta med den teknik som kommer att användas på din framtida arbetsplats.

Vi arrangerar även en årlig hackertävling: NSA-hack och flera LAN i labbet.

Jobb efter examen som nätverks- och systemadministratör

Nätverk- och systemadministration är en utbildning med mycket hög kvalité och det vet arbetsmarknaden. Det finns exempel på platsannonser som specifikt efterfrågat studenter från programmet i Skövde och suget efter duktiga studenter är stort! Tidigare studenter hittar du på arbetsplatser som Polismyndigheten, Candidator, Ericsson och Facebook.

Nätverk- och systemadministration ger dig dessutom en bra grund om du vill fortsätta din akademiska karriär genom att läsa en magister eller masterutbildning hos oss eller på något annat lärosäte.

Certifiera dig under din studietid

För att du som student ska bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden är Högskolan i Skövde numera ett auktoriserat Pearson VUE testcenter. Det innebär att du på campus kan certifiera dig inom de flesta IT-grenar. Flera av provleverantörerna erbjuder studentrabatt på certifieringsprov.

Några exempel på prov vi tillhandahåller är inom:

Cisco Systems, Microsoft, VMware, Citrix Systems, IBM, EMC, Juniper Networks, NetApp, Adobe, Android, Aruba Networks, Avaya Testing, Brocade Communications, C++ Institute, CertiTrek, Cloudera, Kali Linux, Novell, Oracle, Palo Alto Networks, Inc., PCI Security Standards Council, RSA Security Testing, Ruckus Wireless, SPSS, Symantec och ZTE.

Läsa vidare efter programmet Nätverks- och systemadministration

Efter avlagd kandidatexamen (180 hp) kan du fortsätta med magisterstudier (60 hp) eller ta en masterexamen (120 hp) på Högskolan i Skövde, hos något av våra partneruniversitet eller på andra lärosäten – både i Sverige och utomlands.

Forskning i anknytning till programmet Nätverks- och systemadministration

Se hemsidan för forskningscentrat Informationsteknologi.

Fråga din HJÄLTE

Jennifer Nyqvist, Nätverk och systemadministration

Jennifer är din HJÄLTE och finns tillgänglig för frågor hela vägen fram till terminstart.
Läs mer om Jennifer och hennes studier inom Nätverk- och systemadministration.

Grundläggande behörighet.

Kandidatexamen
Under bearbetning
Gamla utbildningsplaner

Vill du veta mer om utbildningen och hur det är att studera i Skövde?

De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

JOAKIM KÄVRESTAD

Programansvarig


0500-448372
FRÅGA MIG
* Fält är obligatoriskt De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

FrågaMagnus Andrén

studievägledare 

Magnus Andrén

magnus.andren@his.se
0500-448097

Vilken utbildning leder till vilket jobb? Data och IT

Sök till programmet

Du gör din anmälan via webbportalen www.antagning.se mellan 15 mars och 16 april. Du anmäler dig direkt på hemsidan genom att skapa ett användarkonto. När du är inloggad kan du välja vilka utbildningar du vill anmäla dig till.