40-årsjubileum

År 1977 slog Högskolan i Skövde upp sina portar och började utbilda sina första studenter. Det är alltså 40 års sedan och under hela 2017 kommer jubileet uppmärksammas och firas på olika sätt.

Först ut är att en jubileumsversion av Högskolan i Skövdes logga har tagits fram och kommer nu att börja arbetas in i lärosätets kommunikationskanaler och verktyg. Den kommer användas under hela 2017 för att fira att Högskolan i Skövde fyller 40 år.

Sedan förra veckan smyckas campus av flaggor och banderoller och under nästa vecka kommer e-postsignatur och nya powerpointmallar att släppas. Mer information kommer att komma.

– Under 2017 minns vi allt positivt som Högskolan i Skövde har åstadkommit under de 40 år vi funnits hittills. Vi kommer också att fokusera framåt och tala om allt positivt lärosätet vill och ska åstadkomma i framtiden. Jag ser ett mycket intressant och roligt jubileumsår framför mig, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

Firandet vecka 40

Fredag 29 september

  • Invigning – Fotoutställning, Forskarfredag och Forskar Grand Prix
  • 13.00 invigs jubileumsveckan med en fotoutställning och forskarfredag i Högskolan i Skövdes bibliotek.
  • 14.00 Arrangeras Forskarfredag, Forskar Grand Prix och Science Fair i Högskolan i Skövdes bibliotek.
  • Cirka 17.00 – science after work för speciellt inbjudna, arrangör rektor.

Lördag 30 september

  • Högskolan i Skövde medverkar med synlighet under Skövdes shoppinghelg och firande av Pride.

Tisdag 3 oktober

  • Drivhuset arrangerar eget Business week nere i Insikten och Högskolan i Skövde kommer medverka. Högskolan i Skövde kommer också släppa sin bok som berättar om de fyrtio åren och vad som skett på skolan.

Onsdag 4 oktober

  • Populärvetenskapligt jubileumscafé - En eftermiddag/kväll där alumner bjuds in för att hålla föreläsningar.  Här välkomnar vi alla intresserade, de som tidigare besökt våra populärvetenskapliga caféer och alla andra.

Torsdag 5 oktober

  • Fråga Skövde – ett samarrangemang med SLU där forskningen vid lärosätena görs synlig nere i centrum med föreläsningar och möjlighet till frågestunder. Radion har intresse av att sända arrangemanget.

Fredag 6 oktober

  • Jubileumsfest för Högskolan i Skövdes anställda

Jubileumslogga