Earth hour

Lördagen den 28 mars 2015 är det dags för världens största miljömanifestation Earth Hour. Temat för 2015 är ”Earth Hour älskar städer” med fokus på de fyra klimatvärstingarna: bilen, biffen, bostaden och börsen. Högskolan i Skövde uppmärksammar dessa fyra temaområden i samarbete med Skövde kommun, Skövdebostäder och Ung i Skövde.

Tisdagen 24 mars 12.00-13.00 arrangeras en teaterföreställning med fokus på klimathotet med deltagare från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Läs mer om teaterföreställningen FROSSA här.

Onsdagen 25 mars 08.00-14.00 bjuder studenter från kursen Klimatambassadör för klimatsmart samhälle vid Högskolan i Skövde in till en bokmarknad för studenter och anställda. 10 procent av försäljningen går till WWF.
Läs mer om bokmarknanden här.

Under hela veckan serveras ekologisk och hållbar mat på campusrestaurangerna Götasalen och Orangeriet.

Högskolan i Skövde ska inom ramen för sina uppgifter högre utbildning, forskning och samverkan med det omgivande samhället också verka för att främja en hållbar utveckling. Högskolan har arbetat fram en tydlig hållbarhetspolicy som gäller alla delar av verksamheten. Det pågår redan forskning inom området solceller på Institutionen för Ingenjörsvetenskap och delar av den planerade solcellsanläggningen kommer även att användas till forskning och utbildning.

Se program för Högskolans deltagande i Earth Hour.

Läs mer om Högskolans satsning på solenergi

Läs mer om Högskolans arbete för hållbar utveckling.

Se tips för en klimatsmart livsstil

2014

Högskolan i Skövde deltog i Earth Hour den 29 mars 2014 och firade samtidigt 25 år med Barnkonventionen i Sverige genom att uppmärksamma social hållbarhet.  Högskolan samlade bland annat in kläder och saker till människor på flykt tillsammans med Svenska kyrkan och Frälsningsarmén i Skövde.

2013

Lördagen den 23 mars 2013 klockan 20.30 till 21.30 var det Earth Hour över hela världen. Högskolan i Skövde deltog i Earth Hour som 2013 hade temat "I will if you will" (Jag vågar om du vågar). Utmaningen pågick bortom timmen och utmaningarna bidrog på flera sätt till en mer hållbar värld.

Earth Hour

#earthhourHIS

 

Kontakt