Arbeta som ambassadör

Som studentambassadör är din viktigaste uppgift att vara en representant för Högskolan i Skövde och sprida information om Högskolan, våra utbildningar och hur det är att studera här.

Tillsammans med andra ambassadörer får du möjlighet att besöka platser där blivande studenter kan tänkas finnas. Under vårterminen besöker du olika utbildningsmässor på gymnasieskolor. Under hösten medverkar vi på Kunskap & Framtid i Göteborg och SACO-mässan i Stockholm; två av de största nationella kunskapsmässorna med upp till cirka 20 000 besökare. Som studentambassadör blir du även erbjuden att medverka vid andra arrangemang. Det kan t ex vara att berätta om din utbildning vid våra informationsseminarier och temadagar. Du kan även bli tillfrågad om att medverka vid studiebesök eller som värd när Högskolan anordnar olika tillställningar.

Vem kan bli studentambassadör?

Du som är sugen på att jobba som studentambassadör ska vara utåtriktad och tycka om att prata inför och med människor. Rollen som studentambassadör kräver även samarbetsförmåga och engagemang. Att du trivs både vid Högskolan och i Skövde ser vi som en självklarhet.

Vi vill skapa en brokig samling av studentambassadörer som speglar Högskolans olika utbildningar såväl som samhällets mångfald. Därför är vi både intresserade av dig som kommer direkt från gymnasiet och dig som valt en annan väg till högskolestudierna.