Jobb och karriär

För dig som är student på Högskolan i Skövde finns många möjligheter till kontakter med ditt framtida arbetsliv. 

Längre ner på sidan kan du läsa mer om att göra projekt- och examensarbeten tillsammans med arbetslivet. Du kan också representera Högskolan på mässor och dylikt genom att jobba extra som studentambassadör. 

Högskolans studie- och karriärvägledare finns till hands för att hjälpa och stötta dig i olika frågor som rör dina studier och framtida karriär.

Studentkåren arbetar också för att främja arbetslivskontakter, bland annat genom arbetsmarknadsmässan Framtid som arrangeras varje vår. Till mässan kommer företag och organisationer som vill träffa dig som är student för att prata sommarjobb eller anställning efter studierna.

Om du är intresserad av entreprenörskap och vill ha hjälp att förverkliga dina idéer kan du få vägledning och nya nätverk hos Drivhuset.

Samtal mellan två personer

 

Projekt- och examensarbeten

Projekt- och examensarbeten

Högskolan i Skövde kan hjälpa dig att finna ett lämpligt företag eller en organisation att genomföra examens- eller projektarbete på. Vi har många kontakter i vårt nätverk som vi gärna delar med oss av.Gör ditt exjobb med arbetslivet och knyt viktiga kontakter för framtiden!

ExjobbExpo onsdag 6 november - mässan där du får kontakt med intresserade företag och organisationer!

Varje höst arrangerar Högskolan i Skövde en mässa där företag, organisationer och offentlig sektor kommer för att träffa studenter för att prata examensarbeten. Du som snart ska göra ditt exjobb - kom till Portalen Science Park Skövde, onsdag 6 november 2019 kl. 16.00 – 17.30. Fri entré och ingen anmälan behövs för dig som är student. Varmt välkommen!

Anmälda företag/organisationer finns här och uppdateras löpande.

IT-exjobbsmingel

Tidigare samma dag, onsdag 6 november kl. 08.30 - 12.30 i Insikten, Portalen, Science Park Skövde är företag och organisationer med verksamhet inom IT-området inbjudna för att träffa Data/IT-studenter tillsammans med handledare på Högskolan i Skövde. Förmiddagen innehåller mer information om exjobb inom området informationsteknologi, företagspresentationer samt samtal kring möjliga exjobbsförslag. 

Du som är Data/IT-student anmäl dig till IT-exjobbsminglet här

Viktigt att tänka på kring examensarbeten

Kom ihåg att du måste diskutera valet av ämne med din lärare/handledare. Vilka krav som gäller vid examens- och projektarbeten bestäms vid varje enskild institution. Vill du tipsa ett företag/organisation om information kring handledning, se häftet  "Vägledning för företag/organisationer i samband med examensarbete" som du också kan skriva ut.

Kontakt

Bli ambassadör

Bli ambassadör

Som studentambassadör jobbar du i vår monter på utbildningsmässor, tar emot studiebesök på Högskolan, håller föredrag på gymnasieskolor med mera. Målet är att fler personer ska bli intresserade av att plugga i Skövde.

Är du utåtriktad, ambitiös och tycker det är roligt att träffa nya människor?  Har du dessutom erfarenhet av att prata inför folk och en positiv inställning till din utbildning och Högskolan i Skövde?

Din främsta uppgift som studentambassadör är att i olika sammanhang berätta om hur det är att studera på Högskolan, beskriva våra olika kompetensområden och utbildningar samt att svara på frågor från gymnasieelever, lärare och andra intresserade.

Tycker du att det verkar kul och vill veta mer? Kontakta Anna Moläng Lööf.

Kontakt

Om svensk arbetsmarknad

Om svensk arbetsmarknad

Är det lätt eller svårt att få jobb? Här hittar du uppgifter och statistik från andra aktörer och myndigheter kring din kommande arbetsmarknad.

  • Universitetskanslersämbetet, UKÄ, publicerar en årsrapport för universitet- och högskolor. I den finns statistik som rör högre utbildning, men även ett kapitel om arbetsmarknad. Läs mer på UKÄ:s webbplats
  • Statistiska Centralbyrån, SCB, publicerar löpande rapporter om svensk arbetsmarknad. Här finns bland annat lönestatistik och analyser om utbildning och arbetsmarknad. Läs mer på SCB:s webbplats
  • Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, ger råd och tips med bland annat trendanalyser, karriärplanering och söka-jobb information. Läs mer på Saco:s webbplats
  • Som företrädare för små, medelstora och stora företag i Sverige arbetar Svenskt Näringsliv med opinionsbildning och kunskapsspridning. De publicerar kontinuerligt material som rör arbetsmarknad och arbetsrätt. Läs mer på Svenskt Näringslivs webbplats

Studie- och karriärvägledning

Studie- och karriärvägledning

Vi hjälper dig innan, under och efter dina studier. Välkommen att kontakta oss för ett samtal! Vi finns i hus E, våning 2.

Vi erbjuder både allmän vägledning och vägledning inom olika utbildningsområden. 

I ett vägledande samtal får du hjälp att sortera dina tankar och se vilka olika vägar och möjligheter det finns för att nå dit du önskar.  

Din kontakt med en studievägledare är skyddad av sekretess. 

Hitta din studie- och karriärvägledare

 

Drop in i Studentservice

Måndag, tisdag och torsdag kl.12.30-14.30. Välkommen till drop in om du har frågor av allmän karaktär. Om du har frågor som rör ditt program, kontakta din studie- och karriärvägledare. 

Telefontid

Måndag och torsdag kl.10.15-12.00. 

Studie- och karriärvägledning.