Datavetenskap - inriktning systemutveckling

Hej! Yacine heter jag och det är jag som kommer att vara programansvarig för ditt program under dina studier hos oss här på Högskolan i Skövde. Jag tänkte skriva några rader om programmet och samtidigt passa på att önska dig hjärtligt välkommen hit till Högskolan i Skövde och till programmet Datavetenskap – inriktning systemutveckling.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att behålla din studieplats. Det gör du via www.his.se/studentportalen mellan 5-18 augusti. För att kunna registrera dig måste du aktivera ett användarkonto. Detta gör du på www.his.se/aktiverakonto.

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till mig. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 2 september 2019 och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Henrik Bergström. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina rosa tröjor på campus.

Klockan 10.15 ska du vara i hus A, sal A102, för att träffa mig och dina studiekamrater under en programträff. Då sker en närvarokontroll och du kommer att få en del praktisk information om bland annat vad som kommer att hända under veckan och var du hittar den information och hjälp du behöver för att komma igång med studierna på ett bra sätt. Det är ju massor att hålla reda på så här i början. Programmets faddrar kommer också att finnas på plats för att hjälpa dig tillrätta.

Datavetenskapligt program har funnits länge på högskolan, även om utbildningen självklart förändras över tid. Vi kan se att våra studenter är mycket attraktiva på arbetsmarknaden och har varit så i många år. Allting pekar på en fortsatt mycket god arbetsmarknad för datavetare och vi arbetar ständigt med att ge en utbildning som ger dig så goda förutsättningar för arbetslivet som möjligt.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats

Jag vill avslutningsvis passa på att önska dig en riktigt trevlig sommar och önska dig hjärtligt välkommen till oss den 2 september.

Ps. Bostadstips - här hittar du information som kan förenkla ditt sökande efter bostad Ds.

Bild från introduktionen 2013

Kontakt programansvarig