Välkommen till den Tekniska basutbildningen

Grattis till att blivit antagen till den Tekniska basutbildningen! Förhoppningsvis är utbildningen det första steget till din framtida karriär. Vårt mål är att ge dig den kunskap du behöver för dina kommande studier och att förbereda dig på hur det är att studera på en högskola.

Registrering

Innan programstarten måste du registrera dig för att få behålla din studieplats. Det gör du via  www.his.se/studentportalen  mellan den 5-18 augusti augusti. För att kunna registrera dig måste du först aktivera ett användarkonto. Det gör du på www.his.se/aktiverakonto

Vid förhinder

Om du inte har möjlighet att närvara vid programstarten är det mycket viktigt att du meddelar detta till någon av oss programansvariga. Utöver detta måste du också registrera dig via Studentportalen senast 18 augusti. Om du inte registrerar dig via Studentportalen mister du din programplats.

Programstart

Höstterminen startar måndagen den 2 september 2019 och då träffas vi klockan 09:30 på Högskolans campus för fika och välkomnande av Högskolans rektor Lars Niklasson samt kårordförande Henrik Bergström. Då kommer du även träffa dina programfaddrar som möter dig i sina gröna tröjor på Campus.

Klockan 10.15 ska du vara i hus D, sal D107, för att träffa oss och dina studiekamrater under en programträff.

Tänk på att registrera dig i tid så att du inte mister din plats.

Studiemedel

Om du tänker ansöka om studiemedel hos CSN så ansök i så fall för hela basutbildningen på en gång. Detta gör att du undviker komplikationer som kan ske vid årsskiftet och övergången mellan terminerna. Ansök även i tid.

Kurslitteratur

Redan v.36 drar kursen Förberedande Matematik igång och för att du ska kunna vara med direkt rekommenderar jag dig att skaffa kurslitteraturen till höstens kurser redan nu. Efter första kursen kommer vi att fortsätta med kurserna Matematik 3 samt Fysik 1.1. Nedan ser du en litteraturlista på de böcker vi kommer att använda oss av i höst.

Förberedande Matematik samt Matematik 3
Matematik 5000 Kurs 3c Blå Basåret. (2014) Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne. ISBN 9789127430105.

Fysik 1.1
Ergo Fysik 1, Liber (2011) Jan Pålsgård, Göran Kvist, Klas Nilson. ISBN: 9789147085538

Har du frågor?

Undrar du något får du gärna maila eller ringa oss, annars ses vi på programträffen!

 

Kontakt