Utresande studenter berättar

Här har vi samlat aktuella bloggar, reseberättelser och citat från utresande studenter.

 • Emma läste ekonomi vid Högskolan i Skövde och åkte iväg under ett år till Alicante, Spanien.  

  ”Jag bloggade om mitt liv som Erasmusstudent i Spanien, läs gärna om mitt äventyr!" 
 • Alexander som läste industriell ekonomi vid Högskolan i Skövde valde att läsa en termin vid Catholic University of Korea. I reseberättelsen, som du hittar i kolumnen, berättar han om sitt utbyte.

  ”Åk, det spelar ingen roll vart. Du kommer ha kul så länge det finns andra studenter där. Var öppen, saker kommer vara annorlunda men det betyder inte att det alltid är negativt. Jag kan dessutom intyga att det ökar dina chanser att få jobb. Du kommer också få kompisar över hela världen, som det alltid kommer gå att resa till.”

 •  Josefine, tidigare student vid programmet User Experience Design, läste en sin femte termin i Krakow, Polen på Jagellonska universitet. Intervjun med henne hittar ni i kolumnen.

  ”Jag blev genast förälskad i staden! Det var lätt att hitta överallt och fanns många gröna bakgator och fina byggnader så det var mysigt att bara promenera runt. Det fanns hur mycket sköna caféer, barer och restauranger som helst. Jag hittade konstant nya ställen och hann inte ens gå till alla jag ville besöka.”
 • Patrick läste ekonomprogrammet med inriktning affärsjuridik på Högskolan i Skövde. Efter studierna stack han till University of New Mexico i USA. Läs mer i kolumnen.

  ”Min tid som utbytesstudent har gjort att jag känner mig mer säker i mig själv. Mest har jag utvecklats som social varelse, skulle jag säga. Jag har blivit mer världsvan och känner mig mer bekväm i sociala situationer bland folk jag inte känner."*

 • Shammeran läste socialpsykologi och tog chansen att åka till Rockford University, USA. Efter avklarad kandidatexamen på Högskolan i Skövde åkte Shammeran tillbaka till Rockford för att studera en Master of Business Administration och jobba på deras Office of Global Affairs Klicka på länken i kolumnen för att se en video med Shammeran.

  ”Får du chansen att studera som utbytesstudent, ta den! Du vet aldrig när den chansen kommer igen! Du kommer inte att ångra dig, var öppen och mottaglig for andra människor och nya kulturer så kommer du att klara dig galant. Nya kontakter kommer att skapas och du kommer att finna vänner för livet från hela världen. Jag garanterar att du kommer att uppleva dig att vara mer självständig och världsvan och du kommer definivt att kunna nyttja erfarenheten i all din framtid!"

Exchange students

Intervjuer

Kontakt

Utlandsstudier

Erika Eriksson Hjelm
E-post: utlandsstudier@his.se
Telefonnummer: 0500-44 81 96

Frida Lindgren
(Föräldrarledig till april 2020)
E-post
: utlandsstudier@his.se
Telefonnummer: 0500-44 81 83