Datorer, utskrifter och kopiering

I biblioteket finns datorer på flera ställen att sitta och arbeta vid men det finns även möjlighet att ansluta egen dator till Högskolans trådlösa nätverk. I biblioteket finns också tre multifunktionsskrivare.

Datorer 

Datorer finns på nedervåningen bredvid trappan och i södra rummet. Det finns också två datorsalar i biblioteket, Bib202 och Bib203. Varje datorsal har nio datorer och sittplatser för arbete i par. Bib202 har dock begränsad tillgänglighet eftersom den också fungerar som undervisningslokal. Bibliotekets datorer har office-paketet. I biblioteket finns också fyra datorer avsedda för sökning i bibliotekskatalogen.

Studenter och personal loggar in på en dator med sitt användarkonto. Externa användare hänvisas till bibliotekets informationsdisk för att få ett tillfälligt gästkonto.

Wi-Fi

Högskolans studenter och anställda ansluter till Eduroam, instruktioner för att ansluta till Eduroam finns på IT-avdelningens sida. Externa besökare kan få tillgång till trådlöst nätverk genom att få ett tillfälligt gästkonto.

Skriva ut, kopiera och scanna

I biblioteket finns tre skrivare som kan användas för utskrifter, kopiering och scanning. Välj skrivaren FollowYou och logga sedan in på en skrivare med hjälp av ditt användarkonto. Du kan koppla ditt passerkort till skrivarna för snabbare inloggning.

Mer information om skrivarsystemet och hur du ansluter din egen dator finns på IT-avdelningens hjälpsidor. Där finns också information om vad det kostar att skriva ut och hur du fyller på ditt skrivarkonto.

Bibliotekets öppettider

Måndag - torsdag kl. 08.00-20.00
Fredag kl. 08.00-17.00
Lördag kl. 10.00-16.00

Detaljerad information, avvikande öppettider

Kontakta biblioteket

E-post: biblioteket@his.se
Telefon: 0500-448060 
Besöksadress: Högskolevägen 4

Fler kontaktuppgifter