Kulturarvsseminarium 2015

Vi tackar alla som deltog i seminariet den 1 och 2 oktober 2015. Det var fjärde året Högskolan i Skövde arrangerade ett seminarium kring kulturarv och spelteknologi. Vi välkomnade som vanligt studenter, kulturarvsaktörer, spelutvecklare och forskare som är intresserade av ämnet

Kulturarv och spelteknologi är en kombination som växer snabbt. Kulturarvet gestaltas i allt högre grad virtuellt via digital bild och ljud. De nya medierna öppnar nya kommunikationsvägar för att förmedla berättelserna. Men hur väver vi samman berättelserna och de interaktiva möjligheterna med objekten och platserna vi vill berätta om, går det att göra sömlöst? Hur gör vi med krav på historisk korrekthet om vi samtidigt vill locka och underhålla? Detta är den typ av frågor vi kommer att ta upp och diskutera under seminariet.

Samtliga seminarier var i D-huset i sal D105. Utanför salen fanns en informell utställning där det i pauserna gick att testa på några prototyper under utveckling och diskutera med utvecklarna.

Remediering av Albrecht Dürers, Riddaren, Döden och Djävulen

Remediering av Albrecht Dürers, Riddaren, Döden och Djävulen av Josef Staveborg Kerkelä.