Scandinavian Game Developers Conference (SGDC)

For information in English, please shift language by clickling the icon at the top right hand corner of the webpage.

Projektet Scandinavian Game Developers bjuder in alla med ett intresse för spel att komma till Högskolan i Skövde för två dagar av kunskapsutbyte och firande. Konferensen äger rum på högskolans campus under 3-4 juni och arrangeras runt presentationerna av spelstudenternas spelprojekt och examensarbeten. Evenemanget är helt gratis att delta i!

Just Scandinavian Game Developers Conference (SGDC) samlar utvecklare från Skandinavien för nätverkande och kunskapsutbyte. Konferensprogrammet täcker ljud, design, narrativ, marknadsföring, programmering och forskning, vilket återspeglar det enorma spektrumet av talanger som finns på Högskolan i Skövde, Gothia Science Park och hos våra partners i Viborg (The Animation Workshop och Arsenalet Game Incubator) och Grenå (The Ranch Incubator).

Det kommer också att finnas en mässa där studenter från Danmark och Sverige visar upp intressanta projekt och experiment, jämsides deltagare från spelindustrin som visar upp sina alster. Konferensens högsta prioritet är att öppna upp möjligheter för studenter, alumner, forskare och industriverksamma att komma samman för att utbyta erfarenheter och skapa varande samarbeten sinsemellan. Eftersom konferensen äger rum sista veckan på terminen är det även sista veckan på högskolan för många av våra studenter såväl som en viktig vecka för de studenter som presenterar sina spelprojekt. Vi hoppas innerligt att du vill komma och ta del av deras presentationer och firande!

Registrering och plats

Konferensen äger rum på första våningen i D-huset på Högskolan i Skövdes campus. Det är helt gratis att registrera sig! Enklast är att gå in på registreringslänken nedan, men det går även bra att mejla bjorn.berg.marklund@his.se.

Registrering till konferensen

Logotyp Interreg IV A