Hedersdoktor Åsa Roos ger specialföreläsning

Tid: 2016-10-06 13:15 - 15:00
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 111

Åsa Roos, Högskolan i Skövdes nya hedersdoktor, promoveras vid den akademiska högtiden 7 oktober. Men redan dagen innan, torsdagen den 6 oktober, håller hedersdoktorn en föreläsning för studenter och personal.

Åsa Roos är skaraborgare med mångårig erfarenhet av dataspel och spelindustrin, nu verksam som UX-designer i Kanada.

 – Det var hemma i Mariestad som intresset för dataspel och analoga spel väcktes. Jag ägnade mycket tid åt att spela, men även att organisera spelkonvent, framförallt för bordsspel. En hobbyverksamhet som bland annat ledde till att jag blev engagerad inom spelkonvent som rollspelsansvarig, under tio års tid, berättar Åsa.

Idag har hon bland annat hunnit med att arbeta på den namnkunniga spelföretaget Avalanche i flera omgångar. Åsa Roos arbetar idag på andra sidan Atlanten, som UX-designer på BioWare i Edmonton. Samtidigt är hon en flitig debattör som medverkar vid konferenser och i radio och tidningar för att lyfta kvinnors situation inom spelbranschen och spelkulturen.

I motiveringen till utnämningen till hedersdoktor står bland annat att Åsa är en sann förebild för alla som arbetar för en inkluderande spelkultur och framför allt för alla tjejer som funderar över en karriär som spelutvecklare.

Torsdagen den 6 oktober kl 13.15 – 15.00

Plats: Sal G 111.  
Hedersdoktor Åsa Roos föreläser. Föreläsningen är en introduktion till tankesätt och verktyg som kan hjälpa en spelutvecklare bli mer inkluderande i sitt arbete. Åsa Roos introduceras av Anne Persson, professor i datavetenskap och dekan.

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Åsa Roos
Åsa Roos, Högskolan i Skövdes andra hedersdoktor