Kiras och Luppes Bestiarium som brädspel

Tid: 2018-09-08 13:00 - 16:00
Plats: Kulturfabriken, Rådmansgatan 28 i Skövde

Projektet KLUB - Kiras och Luppes Bestiarium rullar vidare. Under sommaren har två spelutvecklarstudenter, Pontus Hållberg och Robin Ahlström arbetat med att ta fram ett första koncept för ett brädspel baserat på KLUB. Lördag 8 september 13 – 16 blir det test av spelet på Kulturfabriken. Kom dit, träffa spelutvecklarna och hjälp Kira och Luppe att rädda sagoväsen undan den elaka cirkusdirektören och hans trollkumpaner. Rekommenderad ålder 7 – 14 år. Kostnadsfritt.

Kulturkul

Om du inte känner till Kiras och Luppes Bestiarium sedan tidigare, så är det en barnboksserie som utspelar sig runt om i Skaraborgs kulturarvsmiljöer. Hittills finns det tio böcker publicerade. I böckerna räddar vampyrflickan Kira och hamnskiftarpojken Luppe sagoväsen undan en elak cirkusdirektör och hans trollkumpaner. Böckerna och en tillhörande app skapas i huvudsak av spelutvecklarstudenter på Högskolan i Skövde i samverkan med museipedagoger och barnbibliotekarier runt om i Skaraborgs kommuner. Med hjälp av appen kan du skanna fram sagoväsen ur böckerna och lära dig mer om dem.

Förutom med brädspelet har det arbetats med ytterligare fem KLUB-böcker under sommaren.


Planerade boksläppsdatum är:
26 oktober Petrus i Töreboda
30 oktober Lillebror i Götene
31 oktober Gäddfrun i Grästorp
11 november Kajsa i Lidköping

Den femte boken som utspelar sig i Vara är mera nyligen påbörjad, den släpps senare - i vinter eller vår. Böckerna ges ut av Lokrantz förlag i Lidköping. Appen KLUB Bestiarium hämtas gratis från App Store eller Google Play.

Se mer om KLUB här

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Kontakt: