Populärvetenskapligt café: Kampen om din patientjournal

Evenemang,Öppna föreläsningar,Högskolan i Skövde,Samverkan

Tid: 2019-10-23 18:30 - 20:30
Plats: G110

Att köpa en resa eller beställa varor på nätet är för många en självklarhet, men när det gäller sjukvården är det fortfarande fax och telefon som gäller. Samtidigt finns det ett starkt politiskt tryck för att effektivisera vården med hjälp av digitalisering. Visionen är att göra det möjligt för patienter att nå all information om sin vård via nätet. Hanife Rexhepi är lektor i informationsteknologi på Högskolan i Skövde. Hon vann Forskar Grand Prix på Högskolan förra hösten med en kortversion av den här föreläsningen – och var en av sju tävlande vid finalen på Nalen i Stockholm.

Det finns alltså ett starkt politiskt tryck för att effektivisera vården med hjälp av digitalisering. Visionen är att göra det möjligt för patienter att nå all information om sin vård via nätet, som att läsa sin sjukjournal på nätet. Men detta har möts av kraftig kritik bland läkare. 

Men till skillnad från läkarna är patienter som läser sin journal via nätet  positiva till tjänsten och ser den som en viktig reform. Under sin föreläsning kommer Hanife att presentera det senaste forskningsresultatet från DOME-konsortiet där bland annat vårdpersonalens farhågor och patienters önskemål om att få bli mer delaktiga i sin vård och behandling kommer belysas. 

Onsdag 23 oktoer kl 18.30 - 20.30.

Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110
Fri entré. Fika finns att köpa från kl 18.00.

De populärvetenskapliga caféerna är ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet.

Kontakt

Eric Hellgren
Högskolan i Skövde
0702-12 11 62
e-post: eric.hellgren@his.se

Freddie Johansson
Skaraborgs senioruniversitet
0500-48 51 33
0702-39 95 55
e-post: jfreddie0@gmail.com

Åse Gustafsson
Folkuniversitetet
0737-07 64 81
e-post: ase.gustafsson@folkuniversitetet.se

Lägg till i Google kalender

Lägg till i Ical

Populärvetenskapligt café ht 2019

 

Hanife Rexhepi är lektor i informationsteknologi på Högskolan i Skövde. Onsdagen den 23 oktober föreläser hon vid det populärvetenskapliga caféet om kampen om din patientjournal.

Läs mer