24 timmar av utmaning

2012-02-08

Trettio studenter. Fem uppdrag från företag och organisationer. 24 timmar att arbeta med utmaningen. På tisdagseftermiddagen samlades studenter, representanter från uppdragsgivarna och Richard Andersson från Drivhuset för en Drivhuset24 Industrispecial.

Studenterna läser bland annat socialpsykologi, personal, organisation och ledarskap, bygg-, automatiserings- och designingenjör, industriell ekonomi samt dataspelsutveckling. Med sina olika inriktningar och erfarenheter blandades de i fem grupper för att i 24 timmar jobba med sin utmaning.

"Vi har fått upp ögonen"

Gruppen består av: 4 Designingenjörer, 1 Automatiseringsingenjör och 1 från Personal, organisation och ledarskap.

Uppdrag: Att marknadsföra Inredia med start på möbelmässan i Tibro och en månad framåt. Målgruppen är både privatpersoner och företag, men de inriktar sig främst på hur man kan hålla intresset uppe hos allmänheten - t.ex. med prova-på aktiviteter och workshops med design som tema.

Kommentar från gruppen: "Det är ett intressant uppdrag och vi vill gärna engagera oss mer när Inredia ska sjösättas. Man har fått upp ögonen för Tibro och vi var förvånade att det finns så många som 60 företag inom möbelbranschen där."

Målsättningen är klar - VINST!

Gruppen består av: 1 Maskiningenjör, 2 Designingenjörer, 1 Dataspelsutvecklare – design och 1 Socialpsykolog.

Uppdrag: Att förflytta Tibro Möbelmuseum till Inredia och ta fram en vision för hur man kan presentera staden som ett centrum för möbler, design och hantverkskunnande. Att sätta Tibro på kartan.

Målmedvetna: Gruppen har kommit en bra bit på vägen och har målsättningen klar, VINST!

"Idéerna flödade och allt fanns på post-itlappar"

Gruppen består av: 1 Designingenjör, 1 från fristående kurser inom produktion och logistik, 1 Industriell ekonomi, 1 Byggingenjör, 1 från Personal, organisation och ledarskap.

Uppdrag: Att hjälpa Swegon, som tillverkar ventilationsaggregat i Kvänum att hitta nya sätt att påvisa hur förbättringsarbeten genomförts. Målgruppen är främst personal, men även kunder och besökare.  Innehåller även ett belöningssystem för personalen för att stimulera till nya förbättringsförslag.

Kommentar från gruppen: "Vi var som mest produktiva mellan ett och fem på morgonen när idéerna flödade och allt skrevs ner på post-it lappar. Nu jobbar vi med att förtydliga och visualisera idéer."

Läs mer om Drivhuset

24 timmar av utmaning

24 timmar av utmaning

24 timmar av utmaning

24 timmar av utmaning