95 avgiftsskyldiga studenter har tackat ja till Högskolan i Skövde

2015-07-20

Den internationella antagningsomgången till höstens kurser och program stängde 15 januari. Under våren har 95 avgiftsskyldiga studenter tackat ja till den plats de antagits till.

- Vi antar dem i god tid innan terminsstart så att de ska hinna skaffa uppehållstillstånd och lösa annat som behöver ordnas, säger rektor Sigbritt Karlsson.

83 personerav de 95 är antagna till något av våra magisterprogram. 12 stycken är antagna till Biomedicinprogrammet som är vårt första program att anta internationella studenter på grundnivå.

Ibland händer det att några internationella studenter söker i den nationella antagningsomgången och får då sina antagningsbesked samtidigt som de svenska studenterna. Dessa är och ska vara få till antalet.

Den 24 augusti tas alla internationella studenter, avgiftsskyldiga eller inte, emot gemensamt med ett välkomstprogram för att de ska komma in i studierna och sitt nya liv i Sverige och Skövde.

Högskolan i Skövde är en modern högskola som präglas av en öppen och välkomnande atmosfär, förstklassiga utbildningar och internationellt konkurrenskraftig forskning. En plats där vi gör framsteg, varje dag.