Kårordförande med studenternas bästa i fokus

2015-02-03

Vid årsskiftet fick Studentkåren vid Högskolan i Skövde en ny ordförande; Aiat Almansour. Aiat vill lägga fokus på studenterna och göra dem medvetna om vad Studentkåren kan hjälpa studenterna med. Aiat har en förhoppning om att föra Studentkåren vid Högskolan i Skövde framåt i utvecklingen under 2015.

Föregående år innebar en stor förändring för Högskolan i Skövdes studentkår då en omorganisering tog plats. Tidigare års kårordförande Emil Forslund fokuserade därför på utvecklingen av Högskolan och Studentkåren i sitt arbete som ordförande. I år sker ingen liknande förändring i organisationen, något som nya kårordförande Aiat ser som en chans till att fokusera på att stärka relationen mellan Högskolan i Skövde och studenterna.

– Jag vill försöka visa studenterna att vi finns där för dem. Jag är alltid tillgänglig och min dörr står alltid öppen för dem. Jag tänker prioritera studenterna i mitt arbete som kårordförande, säger Aiat Almansour.

Sedan Aiat började som kårordförande vid Högskolan i Skövde har hon fått mer struktur i sin vardag. Att vara kårordförande samtidigt som heltidsstudent kräver planering, men fungerar väldigt bra enligt henne.

– Jag har tiden och orken till att både vara kårordförande, student och aktiv inom kåren. Så länge det känns bra kommer jag att fortsätta i denna takt. Jag är noga med att Studentkåren eller det privata inte påverkas negativt av att jag studerar samtidigt. Jag tycker det är roligt att ha saker att göra, säger Aiat Almansour.

Aiat är från Stockholm och flyttade till Skövde för att studera dataspelsutveckling med inriktning ljud vid Högskolan i Skövde. Hon är intresserad av hur man skapar ljud samt hur man kan förändra något med ljud eller musik. Hon jämför skapandet av ljud med att vara ordförande vid Studentkåren.

– Jag har alltid haft drivet till att göra något och förändra. Jag gör en förändring när jag skapar ljud, men också som ordförande. Att vara kvinna och en person med invandrarbakgrund är något som tyvärr inte är vanligt på dessa poster. Men jag tror att med min bakgrund, mina värderingar och att jag som person kan förändra något i Studentkåren vid Högskolan i Skövde, säger Aiat Almansour.


                   Aiat Almansour