En omtänksam högskola gör allt mer och bättre

2013-08-30

Ett ännu bättre välkomnande till en mer öppen och omtänksam Högskola. Studentkåren i Skövde och Högskolan i Skövde vill nu överträffa förra årets lyckade introduktion av nya studenter. Den 2 september börjar det stora kalaset.

Omtanke och glädje, det är vad Högskolan i Skövdes introduktion av nya studenter handlar om. När höstterminen startar den 2 september kliver de nya studenterna rakt in i ett evenemang som är skapat för att förmedla just dessa känslor.

– Programmet för årets introduktion är ganska likt fjolårets. Men i år fokuserar vi mer på bemötande och satsar på att varje enskild student ska få ett så bra mottagande som möjligt, säger Christina Johansson som leder Högskolan i Skövdes introduktionsgrupp.

Långa förberedelser
Bakom introduktionen ligger månader av förberedelser. Bara att rekrytera och utbilda 200 av de nuvarande studenterna till faddrar för sina nya kamrater kräver mycket resurser.

– Vi har ett unikt nära samarbete med Högskolan när det gäller introduktionen. Det gör att vi kan ta emot våra nya studenter med en helhet och en kraftsamling som är svår för andra Studentkårer att få till, säger John Spjuth, som är ordförande för Studentkåren i Skövde.

Introduktionen inleds den 2 september och kulminerar den 6 september på eftermiddagen. Då kommer alla nya programstudenter att bjudas på en festlig introavslutning i Boulognerskogen där de bland annat underhålls av standup-komikern Al Pitcher.

Inför höstterminen 2013 är det cirka 2000 studenter som har antagits till något av utbildningsprogrammen på Högskolan i Skövde.

Introduktionsveckan: Viktiga hållpunkter

Måndag 2/9
9.30–10.00 Välkomnande på campus ifrån campusscenen, Kaffe & bulle för alla på campus
10.15–12 Programträffar för respektive program
12-ca 17 Campus- och stadsvandringar, programvisa aktiviteter på Campus för att lära känna varandra och Högskolan bättre

Tisdag 3/9
Studentkåren ordnar skattjakt kl. 10-16

Onsdag 4/9
10-14 Studentmässa i hus G. Se utställare här!
17.30–18.30 i G106, Informationsmöte för fristående kursstudenter

Fredag 6/9
14 - 17 Introavslut och uppträdande i Boulogner

 

Kontakt

Studentkåren

Emil Forslund
Studentkårens ordförande
ordf@studentkaren.se
Mobil: 0707 – 100 246