Skövdeforskare deltar i Vetenskapsfestivalen i Göteborg

2019-04-02

Mer än 1000 timmar vetenskap står på agendan när Vetenskapsfestivalen hålls i Göteborg under veckan. Högskolan i Skövde är på plats med forskare som på olika sätt kommer att presentera sin forskning inom spel och informationssäkerhet.

Fotograf: Niklas Bernstone

Vetenskapsfetivalen i Göteborg. Fotograf: Niklas Bernstone

2-7 april är Vetenskapsfestivalen i Göteborg öppen för allmänheten att gå på. Festivalen är utspridd över många platser i Göteborg och det är helt gratis att besöka den, det enda de ber om är att du tar med dig din nyfikenhet. Högskolan i Skövde kommer att delta på flera olika sätt. Några forskare är på plats för att hålla föreläsningar allmänheten kan gå på, och två av dem deltar dessutom under onsdagskvällen i Science Slam – en tävling mellan forskare.

Föreläsningar om spel

Marcus Toftedahl, spelforskare vid Högskolan i Skövde kommer att vara på plats för att hålla föreläsningar inne på köpcentret Nordstan tillsammans med kollegerna Katrin Dannberg från Studio Ludum, Jimmy Andersson och Victoria Teodorsson, alla från Avdelningen för spelutveckling. Deras föreläsningar kommer att fokusera på spel samt hur föräldrar kan få en bättre inblick i barnens spelkultur och vilka möjligheter den erbjuder.

– Vi kommer att lyfta frågor kring barns spelande och hur det hänger ihop med ungdomskulturen, säger Marcus Toftedahl.

Tävling mellan forskare

Hanife Rexhepi och Marcus Nohlberg från Högskolan i Skövde, båda forskare inom informationssystem, kommer att delta i tävlingen Science Slam. Där kommer forskare från olika lärosäten i Västsverige tävla om vem som kan presentera sin forskning bäst på tre minuter. Det är sedan upp till publiken att bestämma vem som vinner.

Både föreläsningarna i Nordstan och Science Slam är öppet för allmänheten att besöka.