Högskolan i Skövde får topplaceringar i miljöranking

2013-04-19

Högskolan i Skövde har gått från en bottenplacering till en topplacering i Naturvårdsverkets årliga rapport ”Miljöledning i staten”.

2010 hade Högskolan varken någon policy kring miljöfrågor och energiförbrukningen var hög. Sedan dess har Högskolan infört ett miljöledningssystem och genomfört flera smarta åtgärder. Högskolan har klättrat i rankingen från 2 poäng (av 15 möjliga) 2010, till 14 poäng 2012 – vilket ger en andra plats i rankingen.

- Vi har arbetat med att utreda vår miljöpåverkan och vi har infört ett systematiskt sätt att jobba med miljöledning. Dessutom har vi antagit en hållbarhetspolicy, säger Lars Nord, campuschef vid Högskolan i Skövde.

Nytt i årets ranking är att Naturvårdsverket också gör en kvalitetsbedömning av miljöpolicyn, miljömålen och hur man uppfyller målen. Även i denna ranking ligger Högskolan i Skövde mycket högt jämfört med många andra högskolor och universitet i landet.

- Vi försöker arbeta med hållbarhet på ett öppet, nytänkande och omtänksamt sätt. Att engagera både anställda och studenter i arbetet är viktigt. Därför ska vi fortsätta väva in hållbarhetsfrågorna i hela verksamheten, avslutar Lars.

Goda exempel på Högskolans hållbarhetsarbete

Högskolans hållbarhetspolicy

Naturvårdsverkets rapport "Miljöledning i staten"