Lärarstudenter gör exjobb i Tanzania

2013-09-27

Nu väntar nya äventyr för Hanna Tornblad och Karin Widell, två lärarstudenter vid Högskolan i Skövde, som under 8 veckor ska göra sin Minor Field Study (MFS) i Tanzania.

Hanna och Karin ska intervjua tanzaniska pappor om deras syn på föräldradeltagande i skolan. Under sin tid i Tanzania ska Hanna och Karin bo i byn Tazengwa med bara några hundra invånare.

För att bli beviljad ett MFS-stipendium måste du både ha en handledare på Högskolan och en kontaktperson i det land du väljer att göra din fältstudie. För Hanna och Karin löste sig detta genom kontakter i en av tjejernas hemort Alingsås.

- Vi tog kontakt med en lärare från Alingsås som har bott och jobbat i Tanzania. Han gav oss kontaktuppgifter till en rektor på en av skolorna där som vi skrev ett mail till. Vi berättade lite om oss själva och vår projektplan och frågade om han kunde tänka sig att ta emot oss, vilket han kunde.

Att göra en MFS är en otrolig möjlighet där du har chansen att skapa dig ett internationellt kontaktnät och få uppleva en ny kultur, något som Hanna och Karin också betonar.

- Den största utmaningen kommer förmodligen vara att förstå hur saker och ting går till i en helt annan miljö än den vi är vana vid, men också att förstå våra egna roller i det hela. Det är ju samtidigt det som gör det hela så spännande också, att vi får ta del av en helt ny kultur där vi inte riktigt vet hur saker och ting funkar.

På frågan om Hanna och Karin rekommenderar andra att söka stipendiet säger de:

- Om man tycker att det är intressant med utvecklingsfrågor och gillar att resa så tycker vi absolut att man ska söka. Det går alltid att vidga sina vyer lite till och det här ger en fantastisk möjlighet att få göra det.

Tips! Följ Hanna och Karin när de bloggar från Tanzania

Du kan också hjälpa till och skänka ett bidrag till deras insamling till barnen i Tanzania.  Bidraget ska gå till skolmaterial.

Facebookeventet ”Hjälp barnen i Tanzania!”

Gör ditt examensarbete i ett utvecklingsland

Vill du också göra ditt examensarbete i ett utvecklingsland? Högskolan i Skövde har just nu 5 stipendier att dela ut vid nästa ansökningsomgång och sista ansökningsdag är den 15 oktober. Ansökan är öppen för studenter som tar examen 2013 och 2014.

Ansökan skickas till:

Avdelningen för utbildnings- och studentsstöd International Office – Internationell koordinator Högskolan i Skövde Box 408 541 28 Skövde

Välkommen in med din ansökan!

Lärarstudenter åker till Tanzania.
Hanna Tornblad och Karin Widell

Kontakt

International Office

Vid frågor rörande internationalisering

Vi finns i hus E, våning 2

E-post: international@his.se