Margot Wallström föreläser om kvinnor i konflikter

2012-12-06

Margot Wallström föreläser tisdagen den 11 december på Högskolan i Skövde under temat "När kvinnor blir vapen i världens och vardagens konflikter".

Margot Wallström har varit Sveriges kulturminister, socialminister, biträdande civilminister, EU-kommissionär, EU: s miljökommissionär och första vice ordföranden i EU-kommissionen under president José Manuel Barroso. Margot Wallström besöker Skövde som gäst till nybildade UN Women Skaraborg.

FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon utnämnde Margot Wallström under 2010 som särskild representant i frågor som rör sexuellt våld i konflikter, ett uppdrag som hon slutförde i maj 2012. En stor del av hennes dåvarande uppdrag var att genomföra FN:s resolution 1820 med lämpliga strategier och åtgärder för att få ett slut på missbruket av kvinnor som vapen i krig och konflikter. Hon förklarade under sitt arbete att "långt efter att vapnen tystnar, pågår konsekvenserna av våldtäkterna" . Hon arbetade också för att konfliktrelaterat sexuellt våld inte längre ska gå obemärkt förbi och att arbetet med att rapportera, prata om det och inleda rättsprocesser måste påbörjas och synliggöras.

Dag: Tisdagen den 11 december 
För studenter och anställda: kl. 14.15 i D-huset, sal D105.

Fri entré. Kom i god tid.

Välkommen!

Arrangör: Arrangör UN Women Skaraborg, en nybildad undergruppering till den nationella kommitteen.

Margot Wallström föreläser om kvinnor i konflikterMargot Wallström, FN:s pressbild