Moa och Stina knep silver i Personalvetar-SM

2016-12-06

21-22 november var studenterna Moa Rosén och Stina Andersson som båda läser Personal, Organisation och ledarskap i Stockholm för att tävla i Personalvetar-SM. Tjejerna tog sig hela vägen till final och kammade till slut hem andraplatsen.

Tävlingen anordnas av Akademikerförbundet SSR och riktar sig främst till studenter som läser sitt sista år.

Det är ett casebaserat mästerskap, där lagen tävlar för att finna bästa lösning åt representanter från näringslivet. Juryn bestod i år av representanter från Oriflame, Ants - Code at Heart och Business Sweden. Den sistnämnde var även skaparen av caset i år och temat var Global HR. Business Sweden arbetar med att hjälpa företag att etablera sig på den globala marknaden men även för att utländska företag ska kunna etablera sig på svenska marknaden.

Moas och Stinas tävlingsbidrag "Recruiting, Integrating och Retaining" bygger på att attrahera, rekrytera, integrera personal på global marknad samt behålla personal. tjänsten har fokus på digitala verktyg, så som informationsplattform och E-learning.Tjejerna fick tre minuter på sig att presentera sin idé framför en juryl Därefter valdes tre av nitton lag ut att gå vidare till en finalpresentation. Efter presentationerna fick finalisterna svara på frågor från juryn om deras tävlilngsbidrag. Samtliga finalistpresententationer går att titta på via YouTube.

Moa och Stina lyckades alltså knipa en fin silverplats, de tror att en framgångsfaktor var att de representerade enda skolan som hade en företagsekonomisk inriktning.

 

Moa och Stina