Ny säsong av realityserien Kaffe & 28 kvadrat

2015-03-13

Högskolan i Skövde var 2014 först ut av alla svenska lärosäten med att sända en egen realityserie med studenter i rollen som sig själva. Nu är det dags för säsong två. Den 16 mars visas första avsnittet i den nya säsongen – och i år får vi får följa två studenter en hel termin.

I andra säsongen av Kaffe & 28 kvadrat, som utspelar sig helt i Skövdemiljö, följer tittarna studenten Sophie från Norrköping som flyttar till Skövde och börjar på Psykologisk coachprogrammet. Säsong två bjuder också på en internationell vinkel genom studenten Nick. Han har flyttat från Malaga i Spanien för att under ett år läsa en ingenjörsmaster vid Högskolan i Skövde.

Tittarna får följa Nick och Sophie under hela höstterminen fram till att de lämnar Skövde för julledigheten. Kaffe & 28 kvadrat visar Skövde och studietiden med alla dess glädjerika uppleveser och utmaningar.

Ökad kännedom om Skövde och Högskolan

Film i realityformat är ett direkt och uppriktigt sätt att ge en ny upplevelse av Skövde och vad det innebär att vara student. Högskolan i Skövde nyttjar de fria distributionsmöjligheter som läsplattor, smartphones och sociala medier erbjuder. Den nya säsongen av Kaffe & 28 kvadrat ökar både Högskolans och Skövdes synlighet bland unga så att de söker sig hit i första hand för sin studietid. Det är också extra roligt att kunna lyfta fram Högskolan i Skövdes internationella fokus i år, säger Annica Snäll, kommunikationschef vid Högskolan i Skövde.

Kaffe & 28 kvadrat kommer att distribueras via Högskolan i Skövdes kanaler Youtube, Facebook och his.se i samband med att ansökningstiden till höstterminen börjar. Två avsnitt kommer att släppas per vecka, måndagar och fredagar, och totalt släpps åtta avsnitt fram till ansökningstidens slut den 15 april. Serien är producerad av produktionsbolaget Bollmedben Film AB i Skövde.